GroenLinks stelt vragen over bomenkap Weldam

De fractie van GroenLinks in de raad van de gemeente Hof van Twente heeft het College van B&W schriftelijke vragen gesteld over de omvangrijke bomenkap in het Weldam tussen Goor en Markelo. Dit naar aanleiding van een bericht op deze site van afgelopen zondag waarin werd gemeld dat er bij inwoners zorgen en vragen zijn ontstaan over het rooien van de bomen in het natuurgebied. GroenLinks wil weten of het College bereid is om uit te leggen waarom de bomen gekapt worden en welke stappen er worden genomen om de ‘leefomgeving te herstellen’. Er zijn speculaties dat de kaalslag verband houdt met waterwinning in het gebied.

Gerelateerde berichten

  • Goor baalt van bomenkap2 april 2015 Goor baalt van bomenkap Er wordt veel te rigoureus gekapt in het Goorse. Dat is de mening van een het grootste deel van de deelnemers aan een poll op deze site. Maar liefst 68% van de respondenten zegt dat er […]
  • Ergernis over bomenkap Weldam26 januari 2020 Ergernis over bomenkap Weldam Er is niet alleen ophef over bomenkap in de bebouwde kom van Goor zoals in de Gondalaan. Ook net daarbuiten in het Weldam, tussen Goor en Markelo, worden bomen massaal gekapt. De ergernis […]
  • Goorse brandweer naar De Lutte voor assistentie bij zeer grote brand23 mei 2020 Goorse brandweer naar De Lutte voor assistentie bij zeer grote brand De Goorse brandweer is vanmiddag opgeroepen om te assisteren bij de bestrijding van een zeer grote brand bij een autobedrijf in De Lutte. De Goorse equipe zorgde met de tankwagen voor de […]
  • Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse30 juli 2017 Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse Ze bracht al twee boeken uit met verhalen en wandelroutes in de regio. Truus Wijnen woonde dertig jaar in Goor en is sinds enkele jaren inwoonster van Nijverdal. De wandelexpert heeft een […]
  • Zorgen om eiken-processierups24 juni 2019 Zorgen om eiken-processierups De eiken-processierups teistert op dit moment ook Goor en omgeving en dat zal in de komende dagen alleen maar erger worden met het extreem warme weer van de komende week. De fracties van […]