Unieke beelden 100-jarig Schoolfeest gevonden UPDATE

Het heeft een aantal jaren in de kast gelegen bij Gorenaar Arend Lammertink, onwetend wat erop staat. Nu blijkt dat het zogenoemde Super-8 filmpje unieke beelden van spelletjes tijdens het Goorse School en Volksfeest (waarschijnlijk in Irisstraat), in 1975 bevat. “Het is ooit blijven liggen bij de jaarlijkse rommelmarkt op Koninginnedag. Toen ik in de afgelopen week wat filmpjes liet digitaliseren kwam ik er tot mijn verbazing achter dat het oude Schoolfeestbeelden zijn” aldus Lammertink die ook, evenals wij als redactie, graag wil weten wie er op de beelden te zien is. Reacties kunnen gemaild worden naar redactie@nullgoorsnieuws.nl. De beelden zijn via deze YouTube-link te bekijken.

UPDATE: Het zijn geen beelden van het 100-jarig Schoolfeest. Berichten uit Enter leren ons dat het beelden zijn van de Enterse dagen uit lang vervlogen dagen. Het meisje in de film is Monique Knottenbeld die ons berichtte.


Gerelateerde berichten

  • Historische Schoolfeestbeelden op Hofstreek TV16 mei 2017 Historische Schoolfeestbeelden op Hofstreek TV De lokale omroep Hofstreek TV gaat vanaf komende zondag 21 mei, tot en met 18 juni, iedere week historische opnames van het Goorse School- en Volksfeest uitzenden. Er worden diverse oude […]
  • Historische Schoolfeestfoto’s in de schijnwerpers29 april 2018 Historische Schoolfeestfoto’s in de schijnwerpers In aanloop naar het komende School en Volksfeest zijn er historische Schoolfeestfoto's te zien op de Facebookpagina van de organiserende stichting. Elke week zullen enkele fraaie prenten […]
  • Wagenbouwers lichten tipje van de sluier op15 april 2018 Wagenbouwers lichten tipje van de sluier op De Goorse wagenbouwers zijn inmiddels alweer twee weken geopend en er wordt druk gebouwd aan de creaties voor de allegorische optocht van zondag 24 juni tijdens het komende School en […]
  • Nog even nagenieten…26 juni 2017 Nog even nagenieten… En dan is er de leegte na een prachtig Schoolfeestweekeinde. De Goorse Biertent Rellie komt vanmiddag nog één keer samen om Schoolfeest 3 te vieren terwijl de Tente en het kermisterrein […]
  • Schoolreisje gered door Dolle Pret4 juli 2016 Schoolreisje gered door Dolle Pret De jongste kinderen van de Goorse Puntdakschool hadden zich er al weken op verheugd maar vanochtend dreigde hun schoolreisje op een fiasco uit te lopen. Er was voor de groepen 1 tot en met […]