Kinderen schrijven verhalen over bomen

HofPower en de Groene Loper Hof van Twente zijn op zoek naar verhalen over bomen. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen uit Goor en de overige kernen in de Hof, worden uitgedaagd om een verhaal te schrijven met als titel ‘Bomen geven energie’. Dat is namelijk het thema van de landelijke Boomfeestdag op woensdag 18 maart. Dan is er ’s avonds een boomfeest in Bentelo en mogen de winnaars hun verhalen voorlezen bij een kampvuur.

Het verhaal mag getypt of geschreven zijn met een tekening op maximaal één A4 (voor en achterkant). Inleveren kan tot en met 14 februari per post naar de gemeente Hof van Twente of afgegeven wordenaan de balie in het gemeentehuis. De provincie wil in 2020 in Overijssel 1,1 miljoen extra bomen planten en dat is er één voor iedere inwoner van Overijssel. Het boomfeest moet daar ook een bijdrage aan leveren. Meer informatie is te verkrijgen via Marianne Hutten, info@nullhofpower.nl, telefoon: 06-41008824.

Gerelateerde berichten

  • 22 bomen uitgereikt tijdens Boomfeestdag11 november 2021 22 bomen uitgereikt tijdens Boomfeestdag Gisteren was de jaarlijkse boomfeestdag en in het kader daarvan werden op het Schoolfeestplein voor het gemeentehuis 22 droombomen uitgereikt aan de winnaars van de tekenwedstrijd 'Je […]
  • 18 bomen voor Goor gereserveerd voor Boomfeestdag26 februari 2020 18 bomen voor Goor gereserveerd voor Boomfeestdag Op 18 maart is het Nationale Boomfeestdag. Dan worden er symbolisch 110 bomen uitgereikt aan de Groene Loper die beschikbaar zijn gesteld door de Provincie Overijssel. Daarvan zijn er 18 […]
  • Boodschappen aan de boom…12 juli 2022 Boodschappen aan de boom… Het is wellicht niet onopgemerkt gebleven. Aan diverse bomen in het Goorse zijn papieren met een duidelijke boodschap opgehangen. Dat is gedaan door de leerlingen van OBS De Boomhut in […]
  • ‘Boom-events’ moeten zorgen voor 35.000 extra bomen in de Hof9 december 2021 ‘Boom-events’ moeten zorgen voor 35.000 extra bomen in de Hof De gemeente Hof van Twente is samen met De Groen Loper een actie gestart om particulieren gratis bomen, zaaiingen en struiken af te nemen om te planten op eigen terrein of aan te bieden […]
  • 13 boompjes aangeboden ter adoptie14 mei 2021 13 boompjes aangeboden ter adoptie De Groene Loper Hof van Twente zoekt mensen die graan een een boompje willen adopteren en ook definitief planten op de dag van de biodiversiteit (zaterdag 22 mei). Het gaat om dertien […]