Toen de trein nog door het centrum raasde…

Het is één van de meest iconische plekken in Goor en zeker de laatste weken ook weer actueel. De nieuwe Lidl verrijst op de plek aan de Kerkstraat, waar twee eeuwen geleden nog geen sprake was van een Duitse supermarktketen. Op deze prent prijkt zelfs nog een rails, welke toen nog in gebruik was midden in het stadshart van Goor.

Gerelateerde berichten

  • Trein knalt op omgevallen boom30 mei 2016 Trein knalt op omgevallen boom Een Syntus-trein die onderweg was van Lochem naar Goor is vanavond tegen een omgevallen boom gereden die op de rails lag nadat de bliksem was ingeslagen. Het ongeval gebeurde in de Meene […]
  • Trein rijdt tegen omgevallen boom17 augustus 2015 Trein rijdt tegen omgevallen boom Een trein is vanavond tussen Goor en Lochem tegen een omgevallen boom gereden en daardoor flink beschadigd. Daardoor was er geen treinverkeer mogelijk tot een uur of tien. Er zaten mensen […]
  • Hoe worden de onbewaakte spoorwegovergangen beveiligd?16 mei 2019 Hoe worden de onbewaakte spoorwegovergangen beveiligd? Er komt een inloopavond over de manier waarop de verschillende onbewaakte spoorwegovergangen in en om Goor moeten worden beveiligd. Die is op maandag 27 mei tussen 17:00 uur en 19:30 uur. […]
  • Proefreis per trein voor senioren26 maart 2019 Proefreis per trein voor senioren Senioren uit Goor kunnen op woensdag 10 april vanuit Goor een proefreis maken met de trein. Dit om de ouderen wegwijs te maken met het reizen met OV-chipkaart en hoe er een kaartje […]
  • Een leerzaam ritje in de trein…13 februari 2019 Een leerzaam ritje in de trein… Vijf- en vijftig leerlingen van de onderbouwklassen van de Prins Constantijnschool kregen vandaag een bijzondere les in het reizen met de trein. Ze maakten vandaag een ritje van het […]