GFC in matig duel onderuit bij Heracles

GFC ging vandaag in Almelo in een matig duel met 2-1 onderuit tegen AVC Heracles. Op het terrein aan de Bornsestraat waar ooit het knusse stadionnetje van de profs van Heracles stond, kwamen de rood zwarten al na vijf minuten met 1-0 achter. Tien minuten later moest GFC verder zonder topschutter Tim Wassink die er met een liesblessure af ging. De grootste kans was daarna voor Olaf Siegers die alleen op de doelman af kon gaan maar niet wist af te maken. Na twintig minuten werd het 2-0 voor de thuisploeg. Dat was ook de ruststand.

Na een kwartier in de tweede helft moest GFC met tien man verder na een rode kaart voor Bas Snijders na een harde overtreding op het middenveld. Een kwartier voor tijd schoot Edo Schnieder de aansluitingstreffer binnen en ging GFC op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg van trainer Romano Lammertink drong aan maar deze drang naar voren leverde ook Heracles een aantal grote kansen op en het was aan doelman Dennis Vorkink te danken dat GFC in de slotfase niet meer tegengoals te verwerken kreeg.