Stichting Hofvogels zoekt nieuwe vrijwilligers

De Stichting Hofvogels zoekt voor het komende broedseizoen enkele nieuwe vrijwilligers uit Goor en omgeving. Gezocht wordt naar mensen die tijdens het broedseizoen een ladder durven te beklimmen om nestkasten van steen- en kerkuilen op de meer dan 400 erven in de Hof van Twente te controleren en de broedresultaten te registreren. Daarnaast zijn er mensen nodig die contacten willen leggen en onderhouden met de erfbewoners van een uilenkast. De Stichting Hofvogels heeft op dit moment 45 vrijwilligers die zich inzetten voor behoud van natuur, landschap en biodiversiteit. Aanmelden kan via secretariaat@nullhofvogels.nl.

Gerelateerde berichten

  • Subsidie voor bescherming Kerkuil29 oktober 2018 Subsidie voor bescherming Kerkuil De stichting Hofvogels krijgt een subsidie van €40.000 van de Provincie Overijssel om een 35-tal erven in de Hof van Twente 'Kerkuil-vriendelijk' in te richten. Het doel is om eind 2022 […]
  • Aanvullende subsidie van halve ton voor Hofvogels1 maart 2020 Aanvullende subsidie van halve ton voor Hofvogels De Stichting Hofvogels heeft een aanvullende subsidie van € 49.875.- gekregen van de provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente. Dat bedrag wordt ingezet voor extra […]
  • Voederkastjes maken en imker bij ’t Kukelnest13 oktober 2016 Voederkastjes maken en imker bij ’t Kukelnest Komende zondagmiddag wordt bij kinderboerderij 't Kukelnest voor de zevende en laatste keer dit jaar een Doe-middag voor kinderen gehouden. Die staat dit keer in het teken van dieren en in […]
  • Kerkuil zoekt huisvesting in Goor17 september 2014 Kerkuil zoekt huisvesting in Goor De kerkuil is terug in Goor. Dankzij een zachte winter en een groot aanbod van muizen heeft de zeldzame uil 't Twentse Haagje weer gevonden. In totaal werden de afgelopen zo'n 50 kerkuilen […]
  • Vrijwilligers plaatsen nestkasten tegen eikenprocessierups21 februari 2019 Vrijwilligers plaatsen nestkasten tegen eikenprocessierups Vrijwilligers van de Stichting Hofvogels gaan in de komende periode nestkasten ophangen op diverse locaties in Goor en omgeving waar de kans groot is dat er eikenprocessierupsen zullen […]