Is de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) een goede zaak voor het stadshart ?

De enquète onder de Goorse centrum-ondernemers en pandhouders over de invoering van een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) is van start gegaan. Als deze met meerderheid van stemmen wordt aangenomen zal elke ondernemer- en pandhouder jaarlijks een bedrag moeten betalen waarmee investeringen en centrum-activiteiten kunnen worden gefinancierd. Een eerdere poging tot de invoering van zo’n BIZ haalde het niet waardoor nu een nieuwe poging wordt gewaagd. Het is al langer een wens van Goor Collectief en de gemeente om de BIZ in te voeren. Met name ook om landelijke ketens met vestigingen in het Goorse centrum, nu ook te kunnen belasten. Wij hebben er een poll aan gewijd. Is het centrum als BIZ een goede zaak of juist niet en kan het ook ondernemers afschrikken om zich te vestigen ? U mag het zeggen ! (Poll staat rechts onderaan op de site)

Gerelateerde berichten

  • Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone19 oktober 2017 Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone Ondernemersvereniging Goor Collectief en de gemeente Hof van Twente willen samen van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone maken. Zo'n BIZ biedt ondernemers de […]
  • Nu wel voldoende draagvlak voor BIZ in centrum Goor3 maart 2020 Nu wel voldoende draagvlak voor BIZ in centrum Goor Het centrum van Goor wordt een Bedrijven Investerings Zone. Ondernemers en eigenaren van leegstaande panden in Goor konden hierover afgelopen weken stemmen. Deze stemmen zijn op dinsdag 3 […]
  • Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone16 december 2017 Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone De gemeenteraad neemt komende dinsdag tijdens de raadsvergadering een beslissing over het voornemen om van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfsinvestering-zone te maken. Daarover […]
  • Winkelpassage tussen centrum en Schoolfeestplein ?25 november 2014 Winkelpassage tussen centrum en Schoolfeestplein ? Het is een wens die is geuit door voorzitter Roel Jochems van Goor Collectief: Winkels en horeca op de begane grond van het gemeentehuis, politiebureau en de bibliotheek. Hij zinspeelt […]
  • Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone7 maart 2018 Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone Het centrum van Goor wordt geen zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ). Een allesbepalende stemming onder de gebruikers en de eigenaren van panden in het stadshart leverde niet de […]