Melkschuit in de Goorse haven

De aanvoer van melk in Goor is een gegeven waar we anno 2020 niet meer over hoeven na te denken. Dat was rond de oorlogsjaren bijvoorbeeld wel anders met de problematiek rondom de bruggen. Als alternatief was er toentertijd een heuse melkschuit in de haven van ’t Twentse Haagje om onze Reggestad te voorzien van melk. Een reden voor de redactie van Oald Goor om deze klassieke prent te delen met op de achtergrond de fabriek De Eternit.

Gerelateerde berichten

  • Stichting Stadsregge zoekt historische beelden21 november 2016 Stichting Stadsregge zoekt historische beelden De Stichting Stads-Regge Goor is op zoek naar verschillende foto's, tekeningen en schilderijen die de historie van Goor uitbeelden. Dit ter voorbereiding op het plaatsen van verhaalborden […]
  • Toen het nog de Diepenheimscheweg was2 mei 2019 Toen het nog de Diepenheimscheweg was Het is deze week een veelbesproken plek: de Diepenheimseweg. Zo werd hier een aantal verdachten aangehouden na een wilde achtervolging én ook in de Goorse film stond de weg centraal met […]
  • Al jaren hetzelfde recept21 augustus 2019 Al jaren hetzelfde recept Het is de week van het Houtdorp. En dat is al sinds jaar en dag een begrip in Goor en omgeving. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens in de koffer te duiken van oude prenten. Naast […]
  • Oald Goor: Brandweer in de haven24 juli 2016 Oald Goor: Brandweer in de haven Het is nu een week geleden dat Goor werd opgeschrikt door een allesvernietigende brand bij Wawollie. Bij het pand naast de Enternit bleef niets intact. Het onderzoek naar de brand is nog […]
  • Goorse havezathes in boek over landhuizen en kastelen22 juni 2019 Goorse havezathes in boek over landhuizen en kastelen In het nieuwe boek 'Van Westerflier tot Grimberg' is veel aandacht voor de geschiedenis van de Goorse havezathe Heeckeren en Huize Scherpenzeel. Het boek geschreven door Ester Smit en […]