Ook passen na droge januari-maand ?

Na de anti-alcohol-campagne ‘dry januari’ steunt de gemeente Hof van Twente ook de opvolger die de naam ‘Ik pas’ heeft mee gekregen. Deze actie begint aan het begin van de vastenperiode, komende woensdag 26 februari en eindigt 40 dagen later. Volgens de gemeente hebben veel inwoners van Goor en omgeving aan de eerste actie meegedaan en waren er enthousiaste reacties. Daarom gaat de gemeente zich nu ook actief inzetten om een succes te maken van de campagne: ‘IkPas’. De leden van de gemeenteraad geven het goede voorbeeld door als statement na afloop van de raadsvergadering, op 3 maart aanstaande, geen alcohol, maar een alcoholvrije cocktail te drinken. Wie zich wil inschrijven voor deze campagne kan dat doen vanaf via ikpas.nl/inschrijven.

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas heeft als doel stil te staan bij je alcohol-inname en de uitdaging met jezelf aan te gaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGDen, verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit. Meer informatie via: www.ikpas.nl/hofvantwente.

Gerelateerde berichten