Sterzo klaar voor vijf dagen feest

Nadat de nodige ‘voorfeestjes’ al zijn gevierd en de nodige speldenprikken zijn uitgedeeld aan de zusterverenigingen uit Hengevelde en Bentelo gaat het voor de immer groeiende Goorse Carnavalsvereniging CV Sterzo morgen echt beginnen. Dan is er, na het seniorencarnaval bij Herfstzon, een grootse feestavond in zaal De Ster. Daar is eenieder welkom (ook niet carnavalisten) om er een mooie avond van te maken met de band Bad Shoes en DJ Cem East. Ook is er rond middernacht een speciale muzikale act.

vlnr: de adjudanten Roy en Henri van Prins Mark. Voor: Kinderprins Mika van CV Sterzo

Zaterdagochtend gaat Prins Mark met zijn gevolg al vroeg richting het gemeentehuis voor een speciale raadsvergadering waarin onder meer de sleuteloverdracht plaats vindt.

Zaterdagmiddag is het Kindercarnaval bij De Ster met als speciale gast ‘Magic John’. Hij is meervoudig Nederlands Kampioen kindergoochelen. Ook daar is de toegang gratis en wordt voor drinken en lekkers voor de kinderen gezorgd.

Zaterdagavond gaan de leden en symphatisanten van Sterzo per bus naar Bentelo voor het nieuwe Carnaval XXL in de feesttent aldaar.

Op zondag gaan de Goorse carnavalisten met een aantal bussen naar Neede voor de optocht aldaar waaraan ook de Goorse CV De Nathalzen meedoen. Nadien wordt het feest ’s avonds voortgezet in Hengevelde voor een Hollandse Party bij De Gebrande Waateren.

Maandag gaat CV Sterzo volgens traditie naar De Lutte waar naast het feest eveneens een optocht is.

Op dinsdag is er aan het einde van de middag een samenzijn van de drie carnavalsverenigingen uit De Hof waarna de stadssleutel weer zal worden ingeleverd bij burgemeester Nauta in het gemeentehuis.