Drukbezochte sleuteloverdracht in het gemeentehuis

De carnavalsmuziek schalde al vroeg door de Goorse straten vanochtend. De drie carnavalsverenigingen in de Hof met het Goorse CV Sterzo voorop reed richting het gemeentehuis voor de jaarlijkse sleuteloverdracht en de bijbehorende ludieke festiviteiten. Bij aankomst op het Schoolfeestplein blokkeerde een grote tractor de ingang. Het bleek geen boerenprotest maar een actie van de leden van de Oale Garde van Sterzo die van Prins Mark eerst een toezegging wilden hebben over een aantal ‘natte dagen’.

In de raadszaal ging de Goorse hoogheid in zijn proclamatie in op de problematiek rondom de Molenstraat die volgens hem snel weer tweerichtingsverkeer moet worden. Ook pleitte hij voor één Goorse voetbalclub.

Daarnaast deelde de, deels in Hengevelde woonachtige, Prins ook de nodige speldenprikken uit aan de zustervereningen uit Hengevelde en Bentelo. Tot slot zong hij het lied ‘De Brug’ waar hij vaak overheen gaat van Hengevelde naar Goor. Ook traden de Maxi- en Mini-dansmarietjes van de drie verenigingen op in de bomvolle raadszaal.

Ludiek was ook de actie van de scheidende Sterzo-president Jan Roelofsen. Hij stopt in deze functie na dit Carnavalsseizoen en deelde condooms uit met daardoor heen een veiligheidsspeld en de slogan ‘Vaak buj te bange’.

Na het hijsen der vlaggen werd koers gezet richting De Ster voor een kleine after-party en het Kindercarnaval dat nu bezig is in het Goorse café. Gisteravond werd het Carnavalsweekeinde geopend met een drukbezochte feestavond van CV Sterzo in de achterzaal van De Ster.