Coronavirus: geen communie, wijwater en handen geven in de kerk

De Goorse parochianen zullen voorlopig een wat andere kerkdienst mee maken in de Petrus en Pauluskerk dan anders. Dit door de uitbraak van het Corona-virus dat inmiddels Nederland heeft bereikt. Om verspreiding te voorkomen hebben de bisschoppen bepaald dat het ontvangen van de communie alleen op de hand en niet op de tong mag worden ontvangen. Daarnaast mogen kerkgangers elkaar bij de vredeswens niet de hand schudden. Tevens zal tot nader order geen gebruik worden gemaakt van wijwater bij binnenkomst en verlaten van de kerk. De maatregelen gaan morgen in.

Gerelateerde berichten

  • Versobering en annulering kerkdiensten vanwege Coronavirus14 maart 2020 Versobering en annulering kerkdiensten vanwege Coronavirus De kerkdiensten in de Petrus en Pauluskerk in Goor gaan tot 1 april allemaal niet door. Dit vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Ook vormselvieringen en koorrepetities gaan voorlopig […]
  • Kerkdiensten in Petrus en Pauluskerk nog niet in het geding11 oktober 2019 Kerkdiensten in Petrus en Pauluskerk nog niet in het geding Het is niet de bedoeling om een andere bestemming te zoeken voor de Petrus en Pauluskerk. Er is binnen de Heilige Geest-parochie al een tijd een discussie gaande over de bestemming van de […]
  • Kleuterkerk over verhaal Jezus10 april 2015 Kleuterkerk over verhaal Jezus Komende zondag is de Kleuterkerk van de Rooms Katholieke Petrus en Paulusparochie weer geopend. In deze editie wordt aandacht besteedt aan het verhaal dat Jezus vertelde tijdens een […]
  • Kleuterkerk in parochiezaal kerk10 maart 2016 Kleuterkerk in parochiezaal kerk Voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar is er komende zondag weer een Kleuterkerk in de parochiezaal van de Petrus en Paulus-kerk. Jezus vertelt een verhaal aan de grote mensen en de […]
  • Wie wil de Heilige Communie doen ?13 oktober 2014 Wie wil de Heilige Communie doen ? Medewerkers van de Goorse katholieke kerk zijn op zoek naar kinderen die graag de Eerste Heilige Communie willen doen en niet op de Goorse katholieke scholen zitten. Nu is het zo dat de […]