Nu wel voldoende draagvlak voor BIZ in centrum Goor

Het centrum van Goor wordt een Bedrijven Investerings Zone. Ondernemers en eigenaren van leegstaande panden in Goor konden hierover afgelopen weken stemmen. Deze stemmen zijn op dinsdag 3 maart geteld door de notaris. Daaruit bleek dat de benodigde 2/3e meerderheid van de stemmen ruimschoots is gehaald. Van de 82 stemgerechtigden brachten er 51 een stem uit (63%). Er waren 39 stemmen voor en 12 stemmen tegen. Vorig jaar haalde hetzelfde voorstel het niet doordat grootgrutters als bijvoorbeeld de Action daar niet in mee wilden gaan. Die zijn nu buiten het BIZ-gebied geplaatst. Elke pandeigenaar binnen dat gebied betaalt met ingang van dit jaar €425,- per jaar waarmee Goor Collectief centrum-activiteiten kan ontwikkelen. In totaal zo’n €50.000 euro. De Stichting BIZ Centrum Goor, met voorzitter Paul Reef, zal dat budget gaan beheren.

Gerelateerde berichten

  • Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone19 oktober 2017 Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone Ondernemersvereniging Goor Collectief en de gemeente Hof van Twente willen samen van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone maken. Zo'n BIZ biedt ondernemers de […]
  • Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone7 maart 2018 Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone Het centrum van Goor wordt geen zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ). Een allesbepalende stemming onder de gebruikers en de eigenaren van panden in het stadshart leverde niet de […]
  • Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone16 december 2017 Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone De gemeenteraad neemt komende dinsdag tijdens de raadsvergadering een beslissing over het voornemen om van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfsinvestering-zone te maken. Daarover […]
  • Gaat de BIZ het nu wel halen?7 november 2019 Gaat de BIZ het nu wel halen? Het verlangen bij Goor Collectief naar een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) is er langer maar het kwam er dusver niet van. De Goorse ondernemersvereniging wil van het centrum […]
  • Partyshop Twente naar Goorse centrum4 januari 2021 Partyshop Twente naar Goorse centrum Partyshop Twente komt vanaf begin april naar het centrum van Goor. De winkel waar feestkleding en feestartikelen te koop en te huur zijn zat de afgelopen twee jaar in de Grotestraat in […]