Sterk optreden Klaasen bij UK Open

Jelle Klaasen is zondag in de kwartfinale van de UK Open gestrand. De Goorse darter moest daarin zijn meerdere erkennen in Daryl Gurney, de nummer acht van de wereldranglijst. Pas in de beslissende laatste leg werd de wedstrijd beslist; 10-9. In de achtste finale versloeg Klaasen zaterdagavond oud wereldkampioen Gary Anderson, die zevende staat op de ranglijst, met dezelfde cijfers.

Het Britse toptoernooi begon voor Klaasen in de derde ronde. Daarin was hij Jason Askew de baas met 6-4. In de vierde ronde, waarin de beste 32 spelers van de wereld werden toegevoegd, bond hij met 10-5 William Borland aan de zegekar. In de vijfde ronde liet Klaasen vervolgens geen spaan heel van Steve West; 10-1. Het leverde hem de plek in de achtste finale tegen Anderson op.