Sterk optreden Klaasen bij UK Open

Jelle Klaasen is zondag in de kwartfinale van de UK Open gestrand. De Goorse darter moest daarin zijn meerdere erkennen in Daryl Gurney, de nummer acht van de wereldranglijst. Pas in de beslissende laatste leg werd de wedstrijd beslist; 10-9. In de achtste finale versloeg Klaasen zaterdagavond oud wereldkampioen Gary Anderson, die zevende staat op de ranglijst, met dezelfde cijfers.

Het Britse toptoernooi begon voor Klaasen in de derde ronde. Daarin was hij Jason Askew de baas met 6-4. In de vierde ronde, waarin de beste 32 spelers van de wereld werden toegevoegd, bond hij met 10-5 William Borland aan de zegekar. In de vijfde ronde liet Klaasen vervolgens geen spaan heel van Steve West; 10-1. Het leverde hem de plek in de achtste finale tegen Anderson op.

Gerelateerde berichten

  • EK Darts voorbij voor Jelle Klaasen28 oktober 2017 EK Darts voorbij voor Jelle Klaasen Jelle Klaasen is uitgeschakeld op het Europees Kampioenschap Darts. In het Belgische Hasselt verloor de Goorse topdarter van de Australiër Kyle Anderson. Het werd uiteindelijk 6-10 in […]
  • Klaasen uitgeschakeld in World Matchplay24 juli 2018 Klaasen uitgeschakeld in World Matchplay Jelle Klaasen is gisteravond in de eerste ronde van het zogenoemde World Matchplay uitgeschakeld. De Goorse topdarter was kansloos tegen de Engelsman Peter Wright die met 10-5 zegevierde. […]
  • Klaasen stunt in European Darts Trophy14 oktober 2018 Klaasen stunt in European Darts Trophy De Goorse darter Jelle Klaasen heeft in Duitsland voor een grote verrassing gezorgd door  de nummer twee van de wereld Peter Wright te verslaan. In Göttingen won hij tijdens de European […]
  • Klaasen strandt in halve finale Open UK4 februari 2017 Klaasen strandt in halve finale Open UK Jelle Klaasen heeft zaterdag in de zogenoemde Coral Open UK Qualifiër de halve finale bereikt. De Goorse darter verloor in die have eindstrijd met 6-3 van Gary Anderson. Daarvoor klopte […]
  • Klaasen onderuit op World Matchplay23 juli 2017 Klaasen onderuit op World Matchplay Jelle Klaasen is vandaag al in de eerste ronde van de World Matchplay uitgeschakeld. De Goorse darter ging in het Engelse Blackpool verrassend met 10-5 onderuit tegen de Engelsman […]