Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente

De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorie├źn binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de organisatie dit jaar het NK jeugdwielrennen organiseert, rijden ook de amateurs mannen hun slotwedstrijd in Goor. Zowel in die categorie als bij de elite mannen en de elite vrouwen is de Ronde van Goor op zaterdag 5 september dan ook het sluitstuk van het klassement.

Al sinds de start van de competitie over meerdere wielerwedstrijden behoort de Ronde van Goor tot de VIRO Criterium Cup Twente. Het klassement dat dit jaar over zeven Twentse wielerrondes gaat, is een verrijking voor de criteriums gebleken. Die kregen meer renners aan de start en door het extra puntensysteem en prijzengeld werden de wedstrijden aantrekkelijker. In 2019 eindigde de Goorse wielrenster Marit Cent als derde (zie foto).

Gerelateerde berichten

  • Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal28 augustus 2017 Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, […]
  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]
  • Spectaculaire koersen in Ronde van Goor verwacht6 september 2019 Spectaculaire koersen in Ronde van Goor verwacht Wie zaterdag gaat kijken bij de Ronde van Goor kan spannende wedstrijden verwachten. Voor zowel de elite/beloften vrouwen als de elite/beloften mannen is de wielerronde namelijk het […]
  • Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg10 januari 2020 Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team […]
  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]