Herdenking bombardement op Goor verplaatst

De herdenking van het bombardement op Goor zal vanwege het Corona-wirus niet plaats vinden op dinsdag 24 maart, de dag dat het exact 75 jaar geleden is dat Goor werd getroffen. Het Comité 75 Jaar Vrijheid Goor heeft de herdenking verplaatst naar 8 april, de dag dat de bevrijding van Goor wordt gevierd, dan ook exact 75 jaar geleden. Op 24 maart zullen om 9.49 uur, het moment dat in 1945 de bommen vielen, de kerkklokken wel luiden.

Op 8 april zal Apollo de herdenking om 09:35 uur muzikaal inluiden bij het Bomscherf-monument in het centrum.
Om 09.49 uur is er een minuut stilte. Op dat tijdstip vielen de bommen in 1945. Daarna zullen de 80 slachtoffers worden herdacht. Hun namen worden voorgedragen door leerlingen van de Goorse scholen en voor ieder slachtoffer wordt een kaars opgestoken. Burgemeester Nauta zal een toespraak houden. Om 18:00 uur is er dan de symbolische oversteek van een Amfibievoertuig over het Twentekanaal. Dan is er een tocht door Goor richting ’t Schild. Dan is daar een herdenking bij het monument daar met onder meer een vertegenwoordiging van de Poolse ambassade. Een Pools bataljon bevrijdde Goor 75 jaar geleden.

Gerelateerde berichten