Goorse huisartsen doen oproep met betrekking tot corona-virus

De Goorse huisartsenpraktijken, die samen gevestigd zijn in Medisch Centrum De Oliphant, nemen maatregelen om een snelle verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Daarbij doen zij een oproep aan inwoners van de Hof van Twente. De maatregelen gelden in principe tot en met 31 maart, tenzij anders gecommuniceerd, zo laten zij weten. Het vervolg van hun boodschap is onder de foto te lezen.

KOM ZO MIN MOGELIJK NAAR DE PRAKTIJK TOE EN KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK WANNEER U LUCHTWEGKLACHTEN EN / OF KOORTS HEBT. REGEL KORTE EN GERICHTE VRAGEN ZO VEEL MOGELIJK ONLINE EN TELEFONISCH.

1. Bij verkoudheid, keelklachten, griepklachten met of zonder koorts:
THUIS BLIJVEN en zo min mogelijk contact met anderen totdat u 24 uur klachtenvrij bent.
Voordat u telefonisch contact met ons opneemt, verzoeken wij u voor informatie over het corona-virus te kijken op www.thuisarts.nl of te bellen met het landelijke info-nummer 0800-1351.
Alleen voor zieke mensen geldt: beleid/behandeling vindt plaats na telefonisch overleg met de assistente en de huisarts.

2. De landelijke adviezen voor het testen op het corona-virus zijn gewijzigd. Vanaf nu worden alleen mensen ouder dan 70 jaar met ernstige ziekteverschijnselen, mensen met een onderliggende ziekte en ernstig zieke mensen die opgenomen moeten worden in het ziekenhuis getest op het corona-virus.

3. Afspraken bij de praktijkondersteuners voor controle van diabetes, bloeddruk, COPD en psychische klachten zullen NIET doorgaan. Deze afspraken worden verplaatst of vinden telefonisch plaats. De praktijkondersteuner neemt contact met u op.

4. Begeleiders van patiƫnten die voor een acute klacht komen, mogen GEEN luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.

5. Wanneer u bloed moet laten prikken en het niet urgent is kunt u dit beter uitstellen.

Wij hopen op uw begrip en medewerking!

De huisartsen en hun medewerkers in Goor

Ook oproep apotheek
De Goorse apotheek doet ook een oproep: Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met het Coronavirus. Voelt u zich niet goed? (koorts/hoesten/verkouden), of valt u onder een risicogroep? (leeftijd: 70+, diabetes, en/of COPD) kom dan alstublieft niet naar de Goorse Apotheek. Wij kunnen de medicijnen bij u thuis bezorgen. Indien er al medicijnen voor u klaar liggen, kunt u contact zoeken om een bezorgmoment af te spreken. Wij zijn telefonisch te bereiken en ook kunt u actuele ontwikkelingen volgen via onze facebookpagina of de website van de Goorse apotheek (www.goorseapotheek.nl) of de website van de Goorse huisartsen: oliphant.praktijkinfo.nl.