Corona-virus: Scholen en horeca Goor zeker tot 6 april dicht

De Goorse scholen en kinderopvangcentra gaan maandag niet open. Alle horeca moet vanaf 18.00 uur zondag gesloten blijven. Het Nederlandse kabinet heeft die maatregel aan het hele land opgelegd. Dat is zondag aan het einde van de middag bekend gemaakt. Er wordt opvang geregeld voor kinderen van ouders die in bijvoorbeeld de zorg of bij hulpdiensten werken. De maatregelen gelden vooralsnog tot en met 6 april.

Met het sluiten van de verschillende voorzieningen, gaat het kabinet mee met de oproep van medische specialisten. Die uitten hun zorgen, omdat veel Nederlanders ‘gewoon’ het terras op gingen en zich weinig aan leken te trekken van de adviezen. Volgens hen kunnen kinderen en jongeren weliswaar niet ziek worden van het virus, maar het wel degelijk verspreiden. Ook onder meer de Goorse sportscholen zullen hun deuren moeten sluiten.

Oproep minister
In een speciaal ingelaste persconferentie deed Minister Bruins ook een oproep aan de Nederlandse burgers. Daarin werd nogmaals benadrukt dat hamsteren in de supermarkten echt niet nodig is. Ook werd benadrukt dat het verstandig is om in openbare gelegenheden, zoals in onder meer die supermarkten, zo’n anderhalve meter afstand van elkaar te houden. “Ik weet zeker dat wij de laatste maatregelen nog niet genomen hebben”, voegde Minister Bruins er aan toe.