Quarantaine Theater Show in Goor zonder publiek op TV Oost

In de Goorse Reggehof is tóch een voorstelling dit weekeinde. Zaterdag is daar de Quarantaine Theater Show die zonder publiek wordt opgevoerd en op TV Oost is te zien. In de show tal van bekende oostelijke cabaretiers en muzikanten zoals Andre Manuel, Thijs Kemperink, Nathalie Baartman, Helligen Hendrik, Hendrik Jan Bökkers en Erwin Nijhoff. Ook de Gorenaren Bert Eeftink en Paul Schabbink hebben een prominente rol in de tv-theatershow. Zij zouden, onder normale omstandigheden, zaterdag in Goor staan met de reprise-voorstelling van de Helligen Hendrik-show ‘Oald Zeer’.

Bert Eeftink als Helligen Hendrik

Eeftink kwam samen met De Reggehof met het plan voor deze bijzondere manier om toch wat te kunnen doen tijdens deze Corona-crisis. “Wij zitten momenteel allemaal zonder werk, maar willen toch graag wat doen. Daarom dit idee voor een speciale voorstelling, gemaakt door Overijsselse artiesten”.

Volgens Eeftink wordt een gevarieerde voorstelling die zaterdagavond op de buis te zien is. “Iedereen levert een bijdrage, variërend van sketches, columns tot liedjes en gedichten. Het kan over de actuele situatie gaan maar ook over hele andere dingen. We beseffen dat de situatie ernstig is maar willen er toch een enigszins opgewekt geheel van maken. Humor helpt vaak in tijden van crisis”.

Door de strenge maatregelen om het Corona-virus in te dammen zijn alle theater-tournees voorlopig stilgelegd. Het initiatief voor een show zonder publiek is dan ook min of meer spontaan ontstaan. Eeftink: “Maar iedereen was meteen enthousiast, ook al doen we het voor niks. Natuurlijk zullen we alle regels, zoals voorschreven door de experts, opvolgen. Niet teveel mensen in een ruimte en gepaste afstand van elkaar houden”.

De Quarantaine Theater Show is zaterdagavond te zien op TV Oost vanaf 21:00 uur.