Volleybalnestor Kees Jansen overleden

Hij was één van de meest iconische figuren in de vaderlandse volleybalwereld en trainde diverse topteams op zijn eigen karakteristieke wijze. Gorenaar Kees Jansen was tot voor kort nog steeds actief als coach en overleed deze week op 83-jarige leeftijd. Jansen was onder meer de trainer van het legendarische Goorse Kuipers Holland dat in de ‘Hel van Goor’ in de jaren tachtig, het vuur bij menig topteam na aan de schenen legde. Daarnaast trainde hij onder meer de dames van Volco Ommen en Longa ’30 én de heren van Apollo 8 en Reflex Kampen. Tijdens de paralympische spelen van 2000 in Sydney was hij bondscoach van het Nederlandse zitvolleybalteam. Tot voor twee jaar terug was hij nog steeds actief als trainer bij Harambee, het heren-volleybalteam van de UT Twente.

Kees Jansen (5e van links) tijdens de reunie van Kuipers Holland tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van Dynamiek in de Goorse sporthal

Gerelateerde berichten

  • Reünie Kuipers Holland doet oude tijden herleven in Mossendam3 september 2016 Reünie Kuipers Holland doet oude tijden herleven in Mossendam Een paar jaartjes ouder, maar op het veld nog even fanatiek als vroeger. Het was een bijzondere samenkomst deze zaterdag in sporthal De Mossendam, waar de mannen van het legendarische […]
  • Reünie Kuipers Holland bij jubileum Dynamiek28 augustus 2016 Reünie Kuipers Holland bij jubileum Dynamiek De hel van het oosten voor even terug in sporthal De Mossendam. Komende zaterdag herleven heroïsche volleybaltijden in Goor als de volleybaltoppers van weleer weer samenkomen voor een […]
  • Bert en Theo, een leven lang Dynamiek…26 november 2016 Bert en Theo, een leven lang Dynamiek… Lid van Verdienste. Die eretitel geniet Theo Veldhuis (foto rechts) sinds kort. De ijverige oefenmeester van volleybalvereniging Dynamiek is al twintig jaar trainer van de dames. Daarnaast […]
  • Volleybalclinics op Goorse scholen13 oktober 2018 Volleybalclinics op Goorse scholen Er worden in de komende periode volleybalclinics gegeven aan alle basisschoolleerlingen van de groepen 4 tot en met 8. Op initiatief van volleybalvereniging Dynamiek zal de Rijssense […]
  • Dynamiek dames 1 kampioen16 april 2016 Dynamiek dames 1 kampioen Groot feest gisteravond in sporthal De Mossendam. Daar werd het eerste damesteam van volleybalvereniging Dynamiek kampioen van de derde klasse. De Goorse ploeg won, na een moeizame start, […]