Nieuwe maatregelen kabinet treft naast Schoolfeest meer Goorse evenementen

De verscherpte maatregelen die gisteravond door de regering zijn afgekondigd om het Corona-virus in te dammen perken ook het maatschappelijke leven in Goor nog verder in. Tot 1 juni geen samenkomsten en evenementen zoals de afgelasting van het School en Volksfeest. Er stond in april en mei in Goor ook al veel gepland maar dat gaat dus allemaal niet door zoals alle sportwedstrijden- en toernooien, de Koningsdag-activiteiten, voorstellingen in De Reggehof, Het Bigband Festival, de Spring Tour met bands in alle Goorse café’s en de viering van 75 jaar vrijheid dat in Goor een jaar wordt uitgesteld. Wél worden vandaag om 09.49 uur in dat kader de kerkklokken geluid. Het is op dat tijdstip exact 75 jaar geleden dat er bommen op Goor vielen, die in totaal aan 80 personen het leven kostten op 24 maart van het jaar 1945. (foto)

Zodra de beperkingen in verband met het Coronavirus zijn opgeheven, zal in het Historisch Museum de tentoonstelling over het Joodse leven in Goor worden geopend. De tentoonstelling staat gepland voor de rest van 2020. Het Comité 75 Jaar Vrijheid Goor heeft besloten de andere activiteiten een jaar door te schuiven. Zo zal op woensdag 24 maart 2021 het bombardement op Goor worden herdacht. Op donderdag 8 april 2021 is de viering van de bevrijding. Ook het speciale bevrijdingsprogramma van filmhuis Alleman wordt naar 2021 verplaatst.

Gerelateerde berichten

  • Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht…5 mei 2020 Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht… Burgemeester Nauta hield gisteravond op de lokale radio en televisie een toespraak waarin ze stil stond bij de doden die vielen tijdens de Tweede Wereld-oorlog en in andere oorlogen. De […]
  • Herdenking bombardement op Goor verplaatst15 maart 2020 Herdenking bombardement op Goor verplaatst De herdenking van het bombardement op Goor zal vanwege het Corona-wirus niet plaats vinden op dinsdag 24 maart, de dag dat het exact 75 jaar geleden is dat Goor werd getroffen. Het Comité […]
  • Bigband Festival definitief ‘afgeblazen’18 maart 2020 Bigband Festival definitief ‘afgeblazen’ Het Bigband Festival in het Goorse centrum gaat definitief niet door. De organisatie heeft vanwege de Coronacrisis en de huidige onzekere tijden besloten om het muzikale evenement op […]
  • De vlag mag uit…8 april 2020 De vlag mag uit… Het is een moeilijke tijd maar toch valt er vandaag wat te vieren. 75 jaar geleden werd Goor bevrijd van de Duitse bezetters in de Tweede Wereldoorlog en dus alle reden om het Twentse […]
  • Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en Hemelvaart3 mei 2016 Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en Hemelvaart De dagen 4 en 5 mei hebben als altijd een bijzondere betekenis. Ook in Goor. Dit jaar valt ook Hemelvaart op 5 mei en dus is de agenda drukker dan doorgaans tijdens deze speciale dagen. In […]