Nieuwe maatregelen kabinet treft naast Schoolfeest meer Goorse evenementen

De verscherpte maatregelen die gisteravond door de regering zijn afgekondigd om het Corona-virus in te dammen perken ook het maatschappelijke leven in Goor nog verder in. Tot 1 juni geen samenkomsten en evenementen zoals de afgelasting van het School en Volksfeest. Er stond in april en mei in Goor ook al veel gepland maar dat gaat dus allemaal niet door zoals alle sportwedstrijden- en toernooien, de Koningsdag-activiteiten, voorstellingen in De Reggehof, Het Bigband Festival, de Spring Tour met bands in alle Goorse café’s en de viering van 75 jaar vrijheid dat in Goor een jaar wordt uitgesteld. Wél worden vandaag om 09.49 uur in dat kader de kerkklokken geluid. Het is op dat tijdstip exact 75 jaar geleden dat er bommen op Goor vielen, die in totaal aan 80 personen het leven kostten op 24 maart van het jaar 1945. (foto)

Zodra de beperkingen in verband met het Coronavirus zijn opgeheven, zal in het Historisch Museum de tentoonstelling over het Joodse leven in Goor worden geopend. De tentoonstelling staat gepland voor de rest van 2020. Het Comité 75 Jaar Vrijheid Goor heeft besloten de andere activiteiten een jaar door te schuiven. Zo zal op woensdag 24 maart 2021 het bombardement op Goor worden herdacht. Op donderdag 8 april 2021 is de viering van de bevrijding. Ook het speciale bevrijdingsprogramma van filmhuis Alleman wordt naar 2021 verplaatst.

Gerelateerde berichten

  • Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 202511 februari 2021 Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 2025 De activiteiten rondom de herdenking van de bevrijding van Goor in 1945 zijn verplaatst naar het jaar 2025. Dan is het, op 8 april, 80 jaar geleden dat Goor werd verlost van de Duitse […]
  • Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht…5 mei 2020 Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht… Burgemeester Nauta hield gisteravond op de lokale radio en televisie een toespraak waarin ze stil stond bij de doden die vielen tijdens de Tweede Wereld-oorlog en in andere oorlogen. De […]
  • Bigband Festival definitief ‘afgeblazen’18 maart 2020 Bigband Festival definitief ‘afgeblazen’ Het Bigband Festival in het Goorse centrum gaat definitief niet door. De organisatie heeft vanwege de Coronacrisis en de huidige onzekere tijden besloten om het muzikale evenement op […]
  • “Vrijheid is voor mij leven zonder bang zijn..”5 mei 2021 “Vrijheid is voor mij leven zonder bang zijn..” Het zijn de treffende woorden van Mehbratu Sebhatu Tekle (foto). Hij vluchtte uit Eritrea om hier in vrijheid en zonder angst te kunnen leven. Hij was één van de zes inwoners uit de Hof […]
  • Wel kranslegging maar zonder publiek3 mei 2021 Wel kranslegging maar zonder publiek Evenals vorig jaar zal de jaarlijkse dodenherdenking morgen anders verlopen dan in de jaren voor corona. Er is in Goor geen stille tochten en een publieke bijeenkomst bij het […]