Sobere herdenking bombardement op Goor

Bij het monument in de Sterbuurt, ter herdenking van het bombardement op Goor, zijn vanmorgen in klein comité bloemen gelegd. Het was vandaag 75 jaar geleden dat Goor werd getroffen door een bombardement, waarbij 80 inwoners het leven lieten. Vanwege de uitbraak het Corona-virus kon er van een officiële plechtigheid geen sprake zijn, zodat een afvaardiging van de gemeente Hof van Twente dan ook ontbrak. Bloemen werd namens het comité 75 jaar Vrijheid Goor, gelegd door veteraan Jan Dirk Zorge (foto). Dat terwijl om 9.49 uur precies de Goorse kerkklokken luidden. Zoals eerder gemeld, heeft het comité, besloten alle herdenkingen en vieringen van dit jaar af te gelasten en te verplaatsen naar dezelfde data in 2021.

Gerelateerde berichten

  • Sobere herdenking bombardement op Goor24 maart 2021 Sobere herdenking bombardement op Goor Het bombardement op Goor, vandaag 76 jaar geleden, is vanochtend herdacht bij de Bomscherf in het Goorse centrum. Dat gebeurde in verband met corona, op sobere wijze in aanwezigheid van […]
  • Herdenking bombardement op Goor verplaatst15 maart 2020 Herdenking bombardement op Goor verplaatst De herdenking van het bombardement op Goor zal vanwege het Corona-wirus niet plaats vinden op dinsdag 24 maart, de dag dat het exact 75 jaar geleden is dat Goor werd getroffen. Het Comité […]
  • Vlag halfstok ter nagedachtenis aan bombardement op Goor23 maart 2021 Vlag halfstok ter nagedachtenis aan bombardement op Goor Morgen, woensdag 24 maart wordt het bombardement op Goor herdacht. Het Comité 75Jaar Vrijheid Goor vraagt alle inwoners van Goor om op deze dag de vlag halfstok te hangen.Op 24 maart 1945 […]
  • Bombardement en Poolse bevrijders centraal tijdens Goorse vrijheidsviering28 februari 2020 Bombardement en Poolse bevrijders centraal tijdens Goorse vrijheidsviering Het bombardement op Goor (foto) met tientallen burgerdoden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog én de bevrijding door Poolse soldaten twee weken later, staat centraal tijdens de […]
  • Wie was Chibie ?7 juli 2017 Wie was Chibie ? De redactie van Goorsnieuws.nl krijgt de laatste dagen veel vragen over het monumentje in het gras naast de Deldensestraat vlak voor de afslag na de Gondalaan. Daar is een gedenkplek […]