Gemeente verleent ondernemers uitstel belastingen

Ondernemers in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente krijgen in verband met de inkomstenderving ten gevolge van de Coronacrisis, uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen als ze dat willen. Het gaat hierbij om de onroerend-zaakbelasting (OZB), rioolheffing, reinigingsheffingen, marktgelden, BIZ en leges die in het kalenderjaar 2020 zijn- of worden opgelegd. Het uitstel geldt voor maximaal zes maanden tot en met november 2020 en kan worden aangevraagd door alle ondernemers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daaronder vallen ook ZZP’ers, ondernemers die actief zijn in de kunst en cultuur en stichtingen en verenigingen. Uitstel kan digitaal worden aangevraagd via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Aanslagen gemeentelijke belastingen ook dit jaar later14 februari 2022 Aanslagen gemeentelijke belastingen ook dit jaar later De aanslagen gemeentelijke belastingen komen ook dit jaar later dan gepland. Dit is, evenals vorig jaar, het gevolg van de cyberaanval in december van 2020. Er zijn nog steeds […]
  • Onderzoek: Veel ondernemers in de Hof moeten het over een andere boeg gooien27 april 2021 Onderzoek: Veel ondernemers in de Hof moeten het over een andere boeg gooien De coronacrisis noopt een aanzienlijk deel van de ondernemers in de Hof van Twente om het op de één of andere manier, over een andere boeg te gooien. Dit blijkt uit een onderzoek van de […]
  • OZB volgend jaar omhoog, rioolheffing wat lager10 oktober 2019 OZB volgend jaar omhoog, rioolheffing wat lager De Ontroerend Zaak Belasting (OZB) gaat volgend jaar met 10% omhoog. Die verhoging komt bovenop de 3,1% indexatie. Dat staat in de programmabegroting van de gemeente Hof van Twente voor […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (3)10 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (3) Bedrijven kunnen nog tot 16 juni bierpenningen vooraf bestellen bij het Schoolfeestbestuur. Dit om lange rijen voor de muntenhokjes te voorkomen aan het begin van het borreluurtje op […]
  • Raadsvragen over coronagelden12 januari 2022 Raadsvragen over coronagelden De lokale fracties van SP en D66 willen van de raad weten hoe het geld besteed is dat door de Rijksoverheid beschikbaar is gesteld om op verschillende terreinen de coronacrisis door te […]