Oproep om massaal te vlaggen op ‘bevrijdingsdag’ 8 april

Het comité 75 jaar vrijheid Goor roept op om op 8 april massaal de vlag uit te hangen. Dit omdat het dan 75 jaar geleden is dat Goor werd bevrijd van de Duitse bezetters aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Toen stak een bataljon van het Poolse leger het Twenthe-kanaal over en reed de stad binnen. Alle geplande festiviteiten om 75 jaar vrijheid te vieren zijn in verband met de Corona-crisis afgelast maar op deze manier hoopt het comité dat Goor het toch op deze manier wil vieren. burgemeester Nauta ondersteunt het initiatief en roept ook inwoners van de andere kernen in de Hof van Twente op om de vaderlandse driekleur uit te steken. Op 1 april Diepenheim en Hengevelde, op 4 april Delden en op 8 april Markelo en dus Goor. Bentelo bestond in de oorlogsjaren nog niet.

Gerelateerde berichten

  • Gedenksteen krijgt definitief thuis op ’t Schild22 april 2015 Gedenksteen krijgt definitief thuis op ’t Schild De herinnerings-kei die ter ere van de Poolse bevrijders van Goor op 8 april werd onthuld, krijgt een definitief thuis op 't Schild. De locatie is gekozen vanwege het feit dat daar elk […]
  • De vlag mag uit…8 april 2020 De vlag mag uit… Het is een moeilijke tijd maar toch valt er vandaag wat te vieren. 75 jaar geleden werd Goor bevrijd van de Duitse bezetters in de Tweede Wereldoorlog en dus alle reden om het Twentse […]
  • 71 jaar na dato…9 april 2016 71 jaar na dato… Vorig jaar werd er in het Goorse stadshart nog uitgebreid stilgestaan bij de bevrijding van het Twentse Haagje, toen 70 jaar geleden. Een lange stoet aan legervoertuigen van Keep them […]
  • Poolse gedenksteen hersteld op ’t Schild5 mei 2015 Poolse gedenksteen hersteld op ’t Schild De plaat met inscriptie op de gedenksteen die op 8 april in het Goorse centrum werd onthuld is inmiddels verplaatst naar 't Schild. De ijzeren plaat met inscriptie, aangeboden door Keep […]
  • Grootse legershow op ‘Goorse’ bevrijdingsdag16 maart 2015 Grootse legershow op ‘Goorse’ bevrijdingsdag Het Goorse Schoolfeestplein is op woensdag 8 april het decor van een zogenoemde Static Show van Keep them Rolling. Op de dag dat het precies 70 jaar geleden is dat de Reggestad door de […]