Speciaal Corona-spreekuur bij Goorse huisartsen

De Goorse huisartsen die zijn gevestigd in medisch centrum De Oliphant blijven ook in de komende weken zoveel mogelijk consulten online of telefonisch af te handelen. Dit staat in een schrijven dat is rond gestuurd, onder meer naar de redactie van deze site. De huisartsen zijn uiteraard voor spoedgevallen wel te bezoeken. Daarnaast is er een apart spreekuur voor mensen die verkouden zijn of erg moeten hoesten. Dit om zogenoemde Corona-verdachten goed te kunnen scheiden. Dat gebeurd in een aparte spreekkamer met een aparte wachtruimte en met beschermende kleding. De brief van de huisartsen is hieronder te lezen.

Wij huisartsen vinden het belangrijk u goed te informeren over hoe wij de huisartsenzorg voor de komende weken rondom de corona-crisis hebben georganiseerd.

Indien u algemene informatie zoekt over het Corona-virus wilt u dan de daarvoor bestemde websites bekijken: thuisarts.nl of rivm.nl. U kunt ook bellen met het landelijke info-nummer 0800-1351.

Wij hebben als huisartsen ook maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te vertragen. Patiënten kunnen daarom niet zomaar naar de praktijk komen. Zij moeten altijd eerst telefonisch of via de mail contact met ons opnemen. De huisartsen-prakijken zijn echter gewoon open. U kunt met uw medische vragen en klachten zoals altijd bij ons terecht. Wij kiezen er wel voor om zoveel mogelijk consulten telefonisch af te handelen. Zo nodig maken we hierbij gebruik van beeldbellen. Alleen de patiënten die echt op de praktijk gezien moeten worden krijgen een afspraak.

Wij hebben een apart spreekuur georganiseerd voor patiënten met klachten van hoesten en verkoudheid. Voor deze patiënten gebruiken wij een aparte wachtkamer en spreekkamer op afwijkende tijden, waarbij u onderzocht wordt met beschermende maatregelen (jas, handschoenen, mondkapje en spatbril). De stromen van verdachte- en niet-corona verdachte patiënten worden zo gescheiden.

De huisartsen praktijken in Goor zijn online goed en beveiligd bereikbaar via ons portaal MijnGezondheid.net. Patiënten van wie een e-mail adres bekend is hebben hiervoor de afgelopen weken een uitnodiging gekregen. Aan dit portaal is ook een app gekoppeld: de MedGemak app. Hiermee kunt u beveiligd online communiceren met de eigen praktijk. Het is onder andere geschikt voor korte gerichte vragen en u kunt bijlagen meesturen, zoals foto’s.

De mogelijkheid tot het online maken van afspraken, hebben we tijdens deze Corona-crisis tijdelijk uitgezet. Als u geen uitnodiging hebt gehad en graag gebruik van wilt maken van MijnGezondheid.net kunt u dit doorgeven aan de assistente. Zie voor meer informatie onze website: www.oliphant.prakijkinfo.nl.

In deze moeilijke en onzekere tijd staan wij als huisartsen natuurlijk voor u klaar en zullen we proberen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Het kan daarbij van belang zijn dat we weten wat uw behandelwensen zijn en we gaan hierover graag met u in gesprek.

In het kort:

• Spreekuren zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden.
• Kleine chirurgische verrichtingen, die niet urgent zijn, worden uitgesteld.
• Afspraken bij de praktijkverpleegkundige voor controles van diabetes, bloeddruk, COPD zullen NIET op de praktijk doorgaan. Deze afspraken worden verplaatst of vinden telefonisch plaats. De praktijkverpleegkundige neemt contact met u op. Afspraken met de POH GGZ worden telefonisch gedaan. De POH GGZ belt u op de afgesproken tijd.
• Begeleiders van paEënten die voor een acute klacht komen, mogen GEEN luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.
• Denk na over uw behandelwensen, zeker als u ouder en/of kwetsbaar bent. Overleg met uw familie en ga met uw huisarts in gesprek. U vindt de hulpmiddelen hiervoor op onze website: www.oliphant.prakijkinfo.nl
.

Wij begrijpen dat dit voor u ongemakken zal opleveren. Wij proberen met deze maatregelen onze kwetsbare patiënten te beschermen en de voortgang van onze praktijk te waarborgen zodat we u kunnen blijven helpen.
Wij merken dat er veel mensen met ons meeleven. Dat is erg fijn. De afgelopen weken zijn er veel mensen geweest die belangeloos mondkapjes en dergelijke kwamen brengen. Deze spullen worden verdeeld in de regio daar waar tekorten dreigen. Dank hiervoor!

Gerelateerde berichten