Even (bij)tanken… (5)

Déze kiek in de nu al onvolprezen rubriek deed vrijdag misschien wat romantisch en kneuterig aan; het marcheren van het Poolse bataljon door de Middenstraat. Maar de bevrijding had ook wel degelijk de allure van een overwinning. Door Goor reden in die historische beginweek van april namelijk ook wel tanks van de geallieerden. Deze zetten we vandaag centraal in onze ode aan de bevrijding, nu exact 75 jaar geleden. De overgebleven foto’s laten een opgelucht beeld zien van de bevrijders die na een zware strijd ter ontspanning even een sigaretje op konden steken in de Hengevelderstraat (foto) om bij te tanken.

Gerelateerde berichten

  • Oproep om massaal te vlaggen op ‘bevrijdingsdag’ 8 april29 maart 2020 Oproep om massaal te vlaggen op ‘bevrijdingsdag’ 8 april Het comité 75 jaar vrijheid Goor roept op om op 8 april massaal de vlag uit te hangen. Dit omdat het dan 75 jaar geleden is dat Goor werd bevrijd van de Duitse bezetters aan het einde van […]
  • De wagen van Verdriet (4)4 april 2020 De wagen van Verdriet (4) In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De […]
  • De viering van 70 jaar vrijheid (7)7 april 2020 De viering van 70 jaar vrijheid (7) De viering van 75 jaar vrijheid vieren we morgen op summiere wijze. Door de corona-crisis is het comité 't niet gegeven om op passende wijze kleur te geven aan deze bijzondere mijlpaal. […]
  • Freiheit muß wohl grenzenlos sein (8)8 april 2020 Freiheit muß wohl grenzenlos sein (8) 8 april 1945; dag der verlossing van ons aller Twentse Haagje. De geallieerden bevrijden de plaatsgenoten uit die tijd van de Duitse bezetter. Zij krijgen een feestelijk onthaal (foto) en […]
  • Vrijheid te danken aan Pools bataljon (3)3 april 2020 Vrijheid te danken aan Pools bataljon (3) In aanloop naar de Goorse bevrijdingsdag stellen we elke dag een klein verhaaltje uit het slot van WO II in 't Twentse Haagje centraal. Want dat we op 8 april de spreekwoordelijke […]