De wagen van Verdriet (4)

In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De familie Verdriet kreeg met behulp van het Marshall hulpplan deze eerste vrachtwagen rechtstreeks vanuit Amerika tot haar beschikking. Het ging om een International KW7 en het leverde een geweldige foto op.

Gerelateerde berichten

  • Even (bij)tanken… (5)5 april 2020 Even (bij)tanken… (5) Déze kiek in de nu al onvolprezen rubriek deed vrijdag misschien wat romantisch en kneuterig aan; het marcheren van het Poolse bataljon door de Middenstraat. Maar de bevrijding had ook […]
  • Freiheit muß wohl grenzenlos sein (8)8 april 2020 Freiheit muß wohl grenzenlos sein (8) 8 april 1945; dag der verlossing van ons aller Twentse Haagje. De geallieerden bevrijden de plaatsgenoten uit die tijd van de Duitse bezetter. Zij krijgen een feestelijk onthaal (foto) en […]
  • Ultieme bevrijding in extremis voor Bert Haanstra (6)6 april 2020 Ultieme bevrijding in extremis voor Bert Haanstra (6) In onze zesde bijdrage van onze Goorsnieuws-bevrijdingsroute zetten we de meest prominente plaatsgenoot ooit centraal. Cineast Bert Haanstra, gevierd regisseur in binnen en buitenland, […]
  • De viering van 70 jaar vrijheid (7)7 april 2020 De viering van 70 jaar vrijheid (7) De viering van 75 jaar vrijheid vieren we morgen op summiere wijze. Door de corona-crisis is het comité 't niet gegeven om op passende wijze kleur te geven aan deze bijzondere mijlpaal. […]
  • ’n Möll’nbelt…2 juni 2015 ’n Möll’nbelt… 'Van vrögger is ter weinig meer oaver'. We horen het de oudere Gorenaren vaak zeggen en gelijk hebben ze. Het Twentse Haagje is op veel plekken enorm veranderd in de loop der jaren. Dat […]