Freiheit muß wohl grenzenlos sein (8)

8 april 1945; dag der verlossing van ons aller Twentse Haagje. De geallieerden bevrijden de plaatsgenoten uit die tijd van de Duitse bezetter. Zij krijgen een feestelijk onthaal (foto) en worden in de armen gesloten door de plaatsgenoten uit die tijd. De periode van opbouw is zeker niet rimpelloos, maar dat is op deze historische dag niet aan de orde. Goor is bevrijd. En dat moet gevierd. Met onderstaande feestprent besluiten we deze serie van de bevrijding tijdens WO II. En vergeet niet te vlaggen vandaag !

Gerelateerde berichten

  • De viering van 70 jaar vrijheid (7)7 april 2020 De viering van 70 jaar vrijheid (7) De viering van 75 jaar vrijheid vieren we morgen op summiere wijze. Door de corona-crisis is het comité 't niet gegeven om op passende wijze kleur te geven aan deze bijzondere mijlpaal. […]
  • Even (bij)tanken… (5)5 april 2020 Even (bij)tanken… (5) Déze kiek in de nu al onvolprezen rubriek deed vrijdag misschien wat romantisch en kneuterig aan; het marcheren van het Poolse bataljon door de Middenstraat. Maar de bevrijding had ook […]
  • Speciale uitzending Hofstreek TV rondom Dodenherdenking4 mei 2021 Speciale uitzending Hofstreek TV rondom Dodenherdenking Hofstreek TV zendt vanavond een programma uit rondom de Dodenherdenking. De uitzending begint rond half acht met de documentaire 'Overleven in een onderduikershol' (foto) waarin de Goorse […]
  • Goor vandaag 76 jaar geleden bevrijd…8 april 2021 Goor vandaag 76 jaar geleden bevrijd… Opdat wij nooit vergeten. De veel gebruikte term geldt voor Goor tweeledig. Waar een maand geleden nog de slachtoffers van het bombardement op Goor werden herdacht is het vandaag de dag […]
  • Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 202511 februari 2021 Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 2025 De activiteiten rondom de herdenking van de bevrijding van Goor in 1945 zijn verplaatst naar het jaar 2025. Dan is het, op 8 april, 80 jaar geleden dat Goor werd verlost van de Duitse […]