De viering van 70 jaar vrijheid (7)

De viering van 75 jaar vrijheid vieren we morgen op summiere wijze. Door de corona-crisis is het comité ’t niet gegeven om op passende wijze kleur te geven aan deze bijzondere mijlpaal. De eervolle en dankbare voorbereidingen zijn ten spijt. Om toch een diepe buiging te maken voor de bevrijders en onze voorvaderen past ons in deze tijd nederigheid en een digitale ode. Hieronder een fotoreeks van de herdenking van vijf jaar geleden, toen de legercolonne van Keep Them Rolling een speciale bevrijdingstocht vervolmaakte en de Poolse ambassadeur Borkowski een gedenksteen onthulde.

Gerelateerde berichten

  • De wagen van Verdriet (4)4 april 2020 De wagen van Verdriet (4) In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De […]
  • Even (bij)tanken… (5)5 april 2020 Even (bij)tanken… (5) Déze kiek in de nu al onvolprezen rubriek deed vrijdag misschien wat romantisch en kneuterig aan; het marcheren van het Poolse bataljon door de Middenstraat. Maar de bevrijding had ook […]
  • Freiheit muß wohl grenzenlos sein (8)8 april 2020 Freiheit muß wohl grenzenlos sein (8) 8 april 1945; dag der verlossing van ons aller Twentse Haagje. De geallieerden bevrijden de plaatsgenoten uit die tijd van de Duitse bezetter. Zij krijgen een feestelijk onthaal (foto) en […]
  • Goor loopt uit voor herdenking8 april 2015 Goor loopt uit voor herdenking Rond kwart over drie kwam de stoet aan legervoertuigen van Keep them Rolling vanaf de Diepenheimseweg het centrum in rijden. Het mooie weer en de fraaie diversiteit aan wagens, tanks en […]
  • Ode aan de Polen: Steek de vlag uit8 april 2015 Ode aan de Polen: Steek de vlag uit Het is 8 april 2015 en vandaag precies 70 jaar geleden dat Goor werd bevrijd van de Duitse bezetter. Twee weken na het zware bombardement dat het Goorse centrum verwoestte, reed de 1e […]