Bammetjes op de vierkante meter…

Dagblad De Stentor opende maandag met een kop ‘Ergernis om de vele motorrijders’. Afgelopen weekend was het prachtig weer, maar er werd opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Een frisse neus halen mocht, maar ontloop daarbij drukke plekken en doe dat niet in groepen en niet te dicht bij elkaar. Een nieuwe tijdelijke werkelijkheid die we nu wel zo’n beetje tussen onze oren hebben zitten na de afgelopen weken…

Maar wat doet dit virus niet alleen rare dingen met onze lichamelijke gezondheid. Het tast boven alles het gezonde geestelijk verstand aan van héél veel mensen op een uiterst nare manier. Motorrijders kennen als geen andere weggebruiker hun plek op de weg. Afstand houden is les nummer één bij iedere rijles. Als je met meerdere motoren achter elkaar op pad gaat, rij je in ‘blokformatie’ zodat iedereen genoeg ruimte heeft en voldoende de tijd heeft om goed te kunnen anticiperen op de dingen die voor je gebeuren.

Veelal zitten mensen alleen op hun motor en daarmee is aan de 1,5 meter- regel ook voldaan. Tijdens het rijden heb je een dichte helm op en praten gaat ook niet, dus geen rond-zwevende speekseldeeltjes of wat dan ook. Kortom, een stukje rijden op de motor is volgens mij de meest veilige manier om er even uit te zijn en te kunnen genieten van het mooie weer. Ik snap niet zo goed wat dan de ergernis is. Het is toch niet zo dat er in één keer niets meer mag?

Wat ook een uiterst naar ‘1940/1945-trekje’ is, is dat mensen opgeroepen worden om elkaar te verklikken. Eén of andere garagehouder uit Borne die op vrijdagmiddag een pilsje pakte met zijn collega’s, werd aangegeven door nota bene zijn eigen buurvrouw! De garagehouder werd met een boel bombarie afgevoerd naar het bureau en de volgende dag kon hij lezen in de krant dat hij een ‘Schijt aan Corona-feestje’ had gehouden. Mensen, kom op!

Deze monteurs zitten de godganse week bij elkaar in een ruimte van een paar vierkante meter. Ze hebben dagelijks dezelfde gereedschappen vast en eten hun bammetje tussen de middag aan dezelfde tafel. Maar wanneer er groene rakkers voor de boterhammen in de plaats komen en er wordt een muziekje opgezet, is het in één keer een ‘feestje’ en dat mag niet.

Ben je mooi klaar mee, met zo’n verklikker naast je. Vast zo’n type wat vooraan staat om 75 jaar bevrijding te vieren maar wat in haar acties het tegenovergestelde laat zien. Hoe lang zou het nog duren voordat je een bedrag kunt innen voor het aangeven van een medemens?

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Cruciale beroepsgroep…17 maart 2020 Cruciale beroepsgroep… Wat saai is het eigenlijk als alles om je heen tot stilstand komt. Veel dingen die het leven een stukje leuker maken zijn gesloten en dat contact vermijden met andere mensen is niet zo […]
  • Bor de Wolf…8 oktober 2019 Bor de Wolf… Het is uitkijken geblazen voor wandelaars in het buitengebied van Goor. Op de zondagen trekken we er regelmatig op uit om een stukje te gaan lopen met de hond. Even een frisse neus halen […]
  • Vroeger was alles…24 maart 2020 Vroeger was alles… Nou, ik kan er niets anders van maken dan dat ik geen ene ruk heb meegemaakt afgelopen week. Net als alle andere verstandige mensen kom ik alleen buitenshuis als dat echt noodzakelijk is. […]
  • Eierstokken tegen de hartkleppen…5 juni 2018 Eierstokken tegen de hartkleppen… Ik heb een bloedhekel aan autoriteit. Vandaar ook de anarchie-tattoo op mijn bovenarm. 'Geen slaven en geen meesters', dat loopt als een rode draad door mijn leven. Wie en waarom zal […]
  • Twee emmertjes water halen…19 juni 2018 Twee emmertjes water halen… Vorige week was het de week van d’r op of d’r onder. Duizenden leerlingen in het voortgezet onderwijs kregen te horen of ze hun fel begeerde diploma hadden behaald of dat er toch een […]