Afsluitende deel sanering Gijmink valt 3 miljoen duurder uit

De kosten ven het laatste deel van de Goorse wijk ’t Gijmink zijn 3 miljoen hoger uitgevallen dan aanvankelijk begroot. De totale projectkosten bedroegen € 45,5 miljoen. Er is besloten om voor deze extra kosten een beroep te doen op zogenoemde provinciale reserve bodemsanering. Eind vorig jaar is de laatste hand gelegd aan het grootschalige bodemsaneringsproject waarin in een tijdsbestek van in totaal 14 jaar de grond en dan 1000 woningen zijn gesaneerd in twee achtereenvolgende deelprojecten.

Bij zo’n 550 koopwoningen is in de afgelopen jaren ook de bodem gesaneerd op kosten van de overheid. In vier gevallen is geen overeenstemming bereikt met grondeigenaren en is er niet gesaneerd. De hogere kosten hebben te maken met de langere duur waarin gewerkt moest worden. Ook het behoud van de monumentale eiken in de Gondalaan en Oude Haaksbergerweg hebben tot hogere saneringskosten geleid.

Gerelateerde berichten

  • Vaart maken met asbestsanering (UPDATE)18 november 2015 Vaart maken met asbestsanering (UPDATE) De gemeente Hof van Twente wil een tempoversnelling als het gaat om de asbestsanering in de Goorse wijk 't Gijmink en de sloop van asbestdaken, ook in overige delen van Goor. De gemeente […]
  • 5 maart 2015 6 miljoen extra voor bodemsanering Gijmink De Provincie Overijssel trekt maar liefst 5,4 miljoen euro extra uit voor de bodemsanering van de Goorse wijk 't Gijmink. De gemeente Hof van Twente wil daar nog eens 600.000 euro bij […]
  • Gondalaan en Oude Haaksbergserweg worden tijdelijk éénrichtingswegen12 april 2017 Gondalaan en Oude Haaksbergserweg worden tijdelijk éénrichtingswegen In de Gondalaan en de Oude Haaksbergerweg wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld. De maatregel geldt in ieder geval tot medio 2018 en heeft te maken met de bodemsanering op 't […]
  • Vijf kamerleden bezoeken saneringswijk ’t Gijmink7 februari 2018 Vijf kamerleden bezoeken saneringswijk ’t Gijmink Vijf Tweede Kamer-leden brengen volgende week vrijdag (16 februari) een werkbezoek aan de Goorse wijk 't Gijmink om zich op de hoogte te stellen van de asbestproblematiek en de voortgang […]
  • Weigeringen sanering asbesttuinen Gijmink3 februari 2016 Weigeringen sanering asbesttuinen Gijmink Zestig mensen in de zogenoemde 'buitenste schil' van de Goorse wijk 't Gijmink hebben nog geen overeenkomst getekend met de gemeente Hof van Twente voor sanering van de grond. Daarvan is […]