Oud-papiercontainer HGB gesloten: Teveel restafval

Door het Corona-virus kunnen mensen niet op heel veel plekken in Goor kun oud papier kwijt. Een uizondering was de container van de Heeckerenschool op het terrein van HBG aan de Bunschotenstraat. Ondanks meerdere waarschuwingen via social media werd er naast oud papier, nog steeds veel restafval gedumpt evenals oud papier dat in plastic is verpakt. Bovendien werden er ook veel dozen naast de container neergezet. Het gevolg was dat medewerkers van HBG dagelijks bezig waren met het rapen van oud papier en uitzoeken van het restafval. Omdat de situatue niet verbeterde is nu besloten om de container te sluiten. De Heeckerenschool loot hierdoor inkomsten mis. Eerder werden ook andere depots zoals in de van Kollaan al gesloten. Oud-papier kan nog wel naar Ter Horst en Bruins&Kwast worden gebracht.

Gerelateerde berichten

  • Ergernis rondom oud-papier-hysterie11 mei 2020 Ergernis rondom oud-papier-hysterie Het is een doorn in het oog van veel buurtbewoners. De hysterie en de brutaliteit rondom de inzameling van het oud-papier aan de Van Kollaan. Bij de containers ontstond afgelopen dagen […]
  • Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe26 maart 2020 Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe Of het met de Corona-crisis te maken heeft en de bijbehorende 'opruimwoede' bij de thuisblijvers, is niet bekend maar het is wel een gegeven dat het dumpen van afval in de afgelopen week […]
  • Papierfile4 mei 2020 Papierfile In de file voor het oud papier. Het is niet onopgemerkt voorbijgegaan dat er aan de Van Kollaan de poorten weer zijn geopend van de containers. Rond de klok van 13.00 […]
  • Nieuwe oud-papier-actie Heeckeren12 oktober 2020 Nieuwe oud-papier-actie Heeckeren De oud-papier-actie op de Heeckerenschool krijgt weer een nieuw leven. Jarenlang was het mogelijk om het papier te brengen in de container van HBG, maar doordat er steeds vaker ook […]
  • VVD wil een afvalbak minder1 oktober 2020 VVD wil een afvalbak minder De lokale fractie van de VVD wil dat onderzocht wordt of het in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente niet meer rendabel is om het restafval en het zogenoemde pmd-afval (plastic) […]