Bent u lokaal? Zijn wij loyaal!

We worden dagelijks overspoeld door Corona updates, persconferenties en ander virusnieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook nog ander nieuws is en dat de dingen waar we normaal gesproken mooi over zouden drammen, gewoon doorgaan. Zo is er in de afgelopen week een start gemaakt met het bestrijden van processierupsen, de gemeentelijke BOA’s bekeuren als vanouds foutparkeerders in een vrijwel leeg centrum en 6342 zonnepanelen zijn in gebruik genomen aan de Entersestraat.

Ik ben altijd wel van de rekensommetjes. 6342 Zonnepanelen voor 550 huishoudens op 2 hectare grond. Goor telt ongeveer 4000 huishoudens op 471 hectare land. Om heel Goor te voorzien van zonne-energie hebben we dus 46.106 panelen nodig op 14,5 hectare. Op zich vind ik zonne-energie een prachtige uitvinding. Voor niets gaat de zon op en schijnen doet hij ook nog eens gratis. Het jammere zijn alleen die landschap-vervuilende akkers vol met collectoren. Niet om aan te gluren. Er liggen in Goor nog zo ontzettend veel daken ‘braak’ waar ze zo op zouden kunnen. Tegenwoordig heb je ook al zonnecellen als dakpan. Toch bijzonder dat je die nog maar weinig ziet.

Even iets heel anders. Heeft u uw schuur ook al vol staan met dozen oud papier? Een paar dagen geleden is de laatste locatie waar je het kwijt kon, gesloten. Dit dankzij mensen die dachten dat grof vuil, afgedankte huisraad en andere meuk ook tot ‘oud papier’ behoorden. Hoe komt het toch dat mensen zo’n slecht ‘afvalmoraal’ hebben?

Ik leg, misschien vergezocht, direct een link met het fenomeen ‘Wees loyaal, koop lokaal’. Een redelijke aanhanger troep wegbrengen kost je al snel een euro’tje of vijftig. Persoonlijk vind ik dat een best bedrag en blijkbaar velen met mij, gezien de troep naast papiercontainers of de vuilnisbelt tegenover de Jumbo. Misschien is het eens een idee om de slogan van twee kanten te laten snijden en te veranderen in ‘Bent u lokaal? Zijn wij loyaal!’

Dus afval wegbrengen tegen een zeer gereduceerd tarief lijkt mij een prima suggestie in deze tijd dat iedereen aan het opruimen of aan het klussen is. Mensen willen best loyaal zijn, maar als ze daardoor diep in de buidel moeten tasten, wordt de loyaliteit ineens een stuk minder.

Ondertussen ga ik verder met mijn deeltijdbaan in huis als meester Niels. Rekenen, taal, spelling, en automatisering. Gelukkig nog één week tot aan de meivakantie. Ik krijg met de dag meer ontzag voor de juffen en meesters in het basisonderwijs en dan met name voor diegene die les geven aan mijn dochter. Ik geloof dat ik het met spuit-11 eens ben dat haar eigen juffen het veel beter kunnen dan die irritante papa die alles anders doet…

Namens Niels,

een fijne dag en tot over twee weken…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • Ergernis rondom oud-papier-hysterie11 mei 2020 Ergernis rondom oud-papier-hysterie Het is een doorn in het oog van veel buurtbewoners. De hysterie en de brutaliteit rondom de inzameling van het oud-papier aan de Van Kollaan. Bij de containers ontstond afgelopen dagen […]
  • Meldpunt eikenprocessierupsen…23 mei 2020 Meldpunt eikenprocessierupsen… Ondanks de vroege bestrijding met aaltjes dit voorjaar kunnen er toch nog nesten ontstaan van eikenprocessierupsen. Eind mei is namelijk de tijd waarin de eikenprocessierups nesten maakt […]
  • Snapt ze ut noe neet of…8 maart 2016 Snapt ze ut noe neet of… Ik ben niet echt een twitteraar, maar zo af en toe koekeloer- en surf ik eens langs verschillende mensen die hun “tweetjes” de wijde wereld in sturen. En dan kom ik soms dingen tegen […]
  • Vroeger was alles…24 maart 2020 Vroeger was alles… Nou, ik kan er niets anders van maken dan dat ik geen ene ruk heb meegemaakt afgelopen week. Net als alle andere verstandige mensen kom ik alleen buitenshuis als dat echt noodzakelijk is. […]