Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat

Een grote groep bewoners van de Kerkstraat, de Laarstraat en de Wheeme hebben alle raadsleden van de gemeente Hof van Twente een brandbrief gestuurd waarin nogmaals wordt opgeroepen om in het geweer te komen tegen de bouw van een nieuwe Lidl-vestiging op de plek waar nu onder meer het ‘oude’ Rabobank-gebouw staat. De omwonenden worden hierbij gesteund door Goor Collectief en de Stadsraad. De ‘bezorgde’ bewoners vrezen voor een enorme toename van de geluids- en verkeersoverlast en onderbouwen dat met een filmpje dat via deze LINK is te bekijken. Daarnaast is er ook kritiek op verantwoordelijk wethouder Wim Meulenkamp die volgens de omwonenden onvoldoende opkomt voor de belangen van de bevolking en de ondernemers in Goor en voorbij gaat aan het standpunt van de raadsfracties die zich ook tegen het plan hebben uitgesproken en deze kwestie in de eerstvolgende raadsvergadering opnieuw aan de orde willen stellen. De brandbrief is hieronder (via lees meer) te lezen.

Geachte raadsleden,

Vanaf 2016 zijn wij als buurtbewoners van de Laarstraat, Kerkstraat en Wheeme aan het strijden tegen de komst van een Lidl op het terrein aan de Kerkstraat in Goor. In deze strijd trekken wij samen op met de centrum-ondernemers van Goor (vertegenwoordigd door Stichting BIZ centrum Goor en Goor Collectief), de Stichting Historisch Goor en de Stadsraad Goor. De strijd spitst zich op dit moment toe op een drietal rechtszaken over te verlenen vergunningen (bevoorrading via de Wheeme, bevoorrading via de Kerkstraat en de bouwvergunning Kerkstraat).

Los van deze rechtszaken willen wij graag via deze weg nogmaals een dringend beroep doen op u als raadsleden. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente Hof van Twente meewerkt aan dit plan. Een plan waar meerdere partijen (zie hierboven) om diverse redenen op tegen zijn. Het plan brengt namelijk aanzienlijke overlast naar de omgeving met zich mee in de vorm van geluids- en verkeersoverlast.

De veiligheid van omwonenden kan onvoldoende gegarandeerd worden door de toename van de verkeersdruk van bezoekers van de Lidl en de vele transportbewegingen met vrachtwagens in de krappe Kerkstraat, Laarstraat en Wheeme (zie ook de verhelderende drone-opname die is geplaatst op het Youtube-kanaal van Goorsnieuws.nl. Het aangezicht en de entree van het centrum van Goor gaat ontsiert worden door een foeilelijk modern winkelpand zonder enige uitstraling. En tenslotte wordt er gebouwd om leegstand te creëren, hetgeen totaal in tegenspraak is met het Masterplan voor het centrum van Goor.

Alle politieke fracties in Hof van Twente hebben duidelijk uitgesproken dat de verhuizing van Lidl naar de Kerkstraat een onwenselijke situatie is. Er van uitgaande dat de verantwoordelijke wethouder Meulenkamp uitvoerend is in het beleid en luistert naar de gemeenteraad (die ook de belangen van de bevolking en ondernemers behartigen), verwachten wij dat hij hier ook naar handelt. Ondanks veelvuldige communicatie vanuit onze kant is dit onvoldoende gebleken. Wij vragen ons hierbij steeds meer af er sprake is van onkunde of onwil vanuit de kant van wethouder Meulenkamp.

Om dit punt te verduidelijken hebben wij een overzicht gemaakt van de in onze ogen ‘wonderlijke’ acties van wethouder Meulenkamp waarmee we duidelijk willen we duidelijk maken dat er vraagtekens zijn te zetten bij de handelswijze van de wethouder in deze zaak. Wij kunnen de wethouder hierover niet rechtstreeks ter verantwoording roepen, maar wij kunnen u wél vragen om dit te doen.

Er liggen nog genoeg politieke en juridische mogelijkheden om dit onzalige plan terug te draaien. Er ligt een prima plan op de plank voor woningbouw op de beoogde locatie van de Lidl. Dit is een plan dat op veel bredere steun kan rekenen bij omwonenden en de Goorse middenstand. Het is nu aan u als raadsleden om de handschoen op te pakken en actie te ondernemen!

Namens bezorgde omwonenden Laarstraat, Kerkstraat en Wheeme

Gerelateerde berichten

  • Eerste contouren nieuwe Lidl zichtbaar9 februari 2022 Eerste contouren nieuwe Lidl zichtbaar De eerste contouren van de nieuwe Lidl-supermarkt aan de Kerkstraat tekenen zich af. Het omstreden bouwproject is al in volle gang terwijl de juridische strijd nog niet in zijn geheel is […]
  • Omwonenden willen alsnog weigering vergunning nieuwe Lidl op basis van nieuw onderzoek8 juli 2021 Omwonenden willen alsnog weigering vergunning nieuwe Lidl op basis van nieuw onderzoek Inwoners van de Kerkstraat en de Laarstraat zijn bij de bestuursrechter een procedure gestart met als doel de vergunning die is afgegeven voor de bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt op […]
  • ‘De politiek snurkt in kwestie rondom Lidl’11 mei 2020 ‘De politiek snurkt in kwestie rondom Lidl’ Het is een van de heetste hangijzers en toch leeft het niet echt bij alle gemeenteraadsleden. Althans dat is gevoel van de actievoerders tegen de komst van de Lidl op de plek van de […]
  • Verhuizing Lidl naar Kerkstraat stuk dichterbij29 april 2016 Verhuizing Lidl naar Kerkstraat stuk dichterbij De komst van een grote supermarkt naar de Kerkstraat zit al jaren in de pijplijn maar nu lijkt het er dan toch van te komen. Projectontwikkelaar ten Brinke heeft de plannen gepresenteerd […]
  • Nieuwe Lidl opent over tien weken17 augustus 2022 Nieuwe Lidl opent over tien weken De opening van de nieuwe vestiging van supermarkt Lidl aan de Kerkstraat staat gepland voor woensdag 24 oktober. Dat heeft een woordvoerder van het Duitse concern laten weten aan […]