Bibliotheek gaat boeken bezorgen bij ouderen

De bibliotheek Hof van Twente gaat boeken bezorgen bij ouderen die daar behoefte aan hebben en nu niet in staat zijn om ‘leesvoer’ te lenen. De bieb in Goor is vanwege het Corona-virus sinds 16 maart gesloten en dat blijft in ieder geval tot 20 mei zo. De leden kunnen nu wel blijven lezen met de Online Bibliotheek via de e-reader, tablet of smartphone. Maar dit is voor ouderen nog vaak een stap te ver. Daarom willen de medewerkers van de bibliotheek boeken gaan bezorgen. Dat gebeurt in eerste instantie bij klanten van 80 jaar en ouder. Later zal de doelgroep dan worden uitgebreid.

Aanmelden om boeken thuisbezorgd te krijgen is vooralsnog niet mogelijk. De bibliotheek neemt zelf contact op en begint deze week met het bellen van alle klanten boven de 80 jaar. Niet alleen om bestellingen op te nemen, maar vooral ook om te horen hoe het met hen gaat.

“Eenzaamheid is een verborgen probleem in deze coronacrisis”, zegt directier René Siteur van de samenwerkende bibliotheken in Hof van Twente, Hengelo en Oldenzaal. “Hoe fijn is het dan om even een praatje te maken met één van de medewerkers die je kent van je bezoek aan de bibliotheek. Onze medewerkers kunnen telefonisch vragen beantwoorden en helpen met digitaal lezen. Klanten kunnen zich ook aanmelden om eens per week telefonisch voorgelezen te worden”.

Het thuisbrengen van boeken ziet Siteur als een eerste stap in de voorbereiding om de bibliotheek weer te openen: “Dit zal nog wel een poosje duren. Maar we bereiden ons al wel voor om straks stap voor stap onze dienstverlening op te pakken, zodra dit mogelijk is binnen de richtlijnen van het RIVM en de overheid.”

Gerelateerde berichten

  • Bieb weer open, leescafé nog niet9 mei 2020 Bieb weer open, leescafé nog niet Vanaf volgende week maandag (18 mei) is de bibliotheek Hof van Twente in Goor weer geopend terecht om boeken te lenen en terug te brengen met inachtneming van de geldende Coronaregels. […]
  • Bibliotheek dicht tot en met 18 november4 november 2020 Bibliotheek dicht tot en met 18 november De Goorse bibliotheek is vanaf morgen twee weken gesloten. Dit in verband met de aangescherpte Corona-maatregelen en de nieuwe adviezen van het RIVM. Wie nog boeken of ander geleend […]
  • Albatros winnaar Leesvirus19 mei 2016 Albatros winnaar Leesvirus De kinderen van groep 5 en 6 van de Albatros hebben de leeswedstrijd 'Leesvirus' gewonnen. de Goorse kinderen haalden de meeste punten bij dit leesbevorderingsproject waarin kinderen van […]
  • Schrijvers op Goorse scholen4 november 2014 Schrijvers op Goorse scholen Op initiatief van de Bibliotheek Hof van Twente worden met enige regelmaat schrijvers uitgenodigd om te komen verhalen in de klassen in Goor en omgeving. Gisteren was de Hilversumse […]
  • Workshops voor kinderen in de bibliotheek…9 oktober 2020 Workshops voor kinderen in de bibliotheek… In de bibliotheek in Goor worden de komende Herfstvakantie-week 4 workshops georganiseerd op het gebied van techniek en programmeren. Morgen (zaterdag) kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar […]