Individuele herdenking en bloemlegging op 4 mei

Er is wel een mogelijkheid om op 4 mei naar het herdenkingsmonument in de Waterstraat te gaan om stil te staan bij de gevallenen in de Tweede Oorlog of om bloemen te leggen. Dit kan van 16:00 uur tot 19:00 uur. Er zijn dan leden van het 4 mei-comité aanwezig die er op toe zullen zien dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft. De toegang tot het monument is vanaf de Waterstraat, de uitgang aan de Diepenheimseweg. Vanaf 19.00 is het park afgesloten. Het stiltemoment zal het comité om 20:00 uur bij het monument zelf invullen.

Om 19.15 uur zal ds. Wim de Jong een online kerkdienst houden in de Hofkerk waarin stilgestaan wordt bij de herdenking. Deze is live te volgen deze LINK. Om 19:45 uur zal burgemeester Nauta een online toespraak houden die uitgezonden door Hofstreek Omroep op radio en tv en online wordt uitgezonden.

Daarnaast vraagt het Nationaal Comité aan heel Nederland om op 4 mei de vlag de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Daarnaast is in Twente het initiatief ontstaan om vanaf zonsondergang op 4 mei (21.05 uur) een kaars te branden in de (voor)tuin of op het balkon als teken van verbondenheid met elkaar.

Ook worden geoefende bespelers van blaasinstrumenten gevraagd om tijdens de Nationale Herdenking het Taptoe-signaal vanuit huis mee te spelen om 30 seconden na 19.58 uur. Om 20.00 uur volgen dan de jaarlijkse twee minuten stilte.

Gerelateerde berichten

  • Wel kranslegging maar zonder publiek3 mei 2021 Wel kranslegging maar zonder publiek Evenals vorig jaar zal de jaarlijkse dodenherdenking morgen anders verlopen dan in de jaren voor corona. Er is in Goor geen stille tochten en een publieke bijeenkomst bij het […]
  • Twee minuten stil…4 mei 2019 Twee minuten stil… Opdat wij niet vergeten. En dus stond Goor vanavond ook stil bij allicht het grootste goed; leven in vrijheid. En dat we dit in Goor hebben te danken aan de bevrijders van WO II is ook […]
  • Druk bezochte Dodenherdenking in Goor4 mei 2017 Druk bezochte Dodenherdenking in Goor Dat het een groot goed is om in vrijheid te leven en dat dat mede te danken is aan de bevrijders aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook in Goor niet in de vergetelheid geraakt. […]
  • Een stille herdenking…4 mei 2021 Een stille herdenking… De vlag wappert halfstok bij het oorlogsmonument in het parkje aan de Waterstraat. Daarvoor liggen bloemen, onder meer van de gemeente Hof van Twente. De leden van het College van B&W […]
  • Twee minuten stil voor hen die ons zijn ontvallen…..4 mei 2015 Twee minuten stil voor hen die ons zijn ontvallen….. Opdat wij nimmer vergeten! En dus was ook Goor vanavond net als de rest van ons land twee minuten stil. Alle slachtoffers uit de oorlog -in het bijzonder WO II- werden herdacht. Bij het […]