Geen Goorse lintjes dit jaar

Het gebeurt niet vaak maar dit jaar is er niemand uit Goor die een Koninklijke onderscheiding heeft gekregen tijdens de jaarlijkse lintjesregen. In de Hof van Twente werden er in totaal 12 lintjes uitgereikt en dat gebeurde vanwege het Corona-virus op een speciale manier waarbij burgemeester Nauta steeds op afstand contact zocht met de desbetreffende gelauwerde (foto). Uit Delden werden vijf mensen onderscheiden. Markelo en Diepenheim kent twee nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau. Uit Ambt Delden werd vandaag, als enige in de Hof, oud-notaris Gijs Numan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Daarnaast ging er nog een lintje naar Hengevelde en één naar Bentelo, Hieronder een overzicht van de gedecoreerden in de Hof van Twente en hun verdiensten.

Foto: Monique Zweers

C.J.M. (Chris) ter Beek, Delden
De heer Ter Beek is in het verleden politiek actief geweest voor de VVD in o.a. Amerongen en de regio Utrecht. Jarenlang was hij ook bestuursvoorzitter van een verzorgingshuis in Amerongen en hij heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan de fusie van meerdere verzorgingshuizen in Amerongen en omgeving. Daarnaast heeft meneer veel belangrijk werk gedaan voor de internationale serviceclub Kiwanis.

J.W.H. (Jan) Blekkenhorst, Delden
De heer Blekkenhorst is ruim 26 jaar lid van de vrijwillige brandweer (gemeente Ambt Delden, gemeente Hof van Twente, post Delden en tegenwoordig Brandweer Twente). Hij is tevens gewaardeerd kazernecoördinator van de post Delden.

T.G.M. (Theo) Broekkamp, Bentelo
De heer Broekkamp is al 35 jaar buitengewoon actief voor VV Bentelo. Hij heeft verschillende bestuurlijke functies vervuld maar was ook jarenlang als trainer, scheidsrechter en organisator van grote waarde voor de vereniging. Zeer bevlogen ook als het op onderhoud van het sportpark of materiaal aankomt. En dat wordt niet alleen Voetbalvereniging Bentelo gewaardeerd maar ook door De Pol, het sport- en gemeenschapscentrum in Bentelo, en door de regionale afdeling van de KNVB.

H.A.M. (Herman) Loohuis, Delden
De heer Loohuis is ongeveer vijf jaar voorzitter van Muziekvereniging Amicitia in Delden. Naast het in goede banen leiden van de bestuurlijke werkzaamheden en het verenigingsleven, levert hij vele hand- en spandiensten binnen de vereniging. Van het stimuleren van de jeugd tot onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw en de inzameling van oud papier. Alles vandaag de dag in een geheel ander daglicht door het corona-virus.
In het verleden was hij ook actief voor SV Delden en Lions Delden.
Bovendien zet meneer zich in voor de zogenoemde Twenteweek, een vakantieweek voor ouderen met een lichamelijke beperking. Hij is uiterst betrokken en zet zich voor 100% in voor alles waar hij zich aan verbindt. Ook voor RTV Oost.

J.H.W. Meijer-Geerdink, Diepenheim
Mevrouw Meijer zet zich in voor met name de ouderen in onze samenleving. Ook op haar werkzaamheden heeft het corona-virus een grote impact. Tot voor kort was mevrouw dagelijks in de weer voor de Senioren Vereniging Diepenheim (voorheen Anbo), Vrouwen van Nu, afdeling Diepenheim en Overijssel en Stichting Vrijwillige Hulpdienst, afdeling Diepenheim
Bijzonder dat zij aan (min of meer) leeftijdgenoten nog zo’n belangrijke hulp biedt door koffie te schenken en recreatieve activiteiten te verzorgen.

M.P.H. (Ria) Mudde-Jetten, Delden
Mevrouw Mudde is een zeer betrokken en bevlogen lid van de Raad van Kerken Delden. Haar werk voor deze Raad van Kerken wordt enorm gewaardeerd, evenals alle bijkomende werkzaamheden die ze voor rekening neemt voor de Heilige Geest Parochie c.q. Heilige Blasius in Delden. Naast het vele kerkenwerk heeft ze zich ook jarenlang ingezet voor de Scouting in Delden. Als gastvrouw c.q. beheerder van de blokhut is ze ook daar van grote waarde geweest.

G.J. (Gijs) Numan, Ambt Delden (Ridder ON)
Jarenlang was de heer Numan een gewaardeerd en gerenommeerd notaris en hij heeft binnen het notariaat diverse nevenfuncties bekleed. Ook in onze buurgemeente Hengelo was hij actief voor onder meer de Sportraad Hengelo, de hockeyvereniging, BusinessClub FBK, thans Club van 83, de Twentse Golfclub en nog vele meer.

H.B.J. (Ine) Viscer-Stijnenbosch, Delden
In een wat verder verleden was mevrouw Viscer lid van de ouderraad van RK Basisschool Twickelo in Delden. Meer recent zijn haar vrijwilligersactiviteiten als penningmeester voor de Raad van Kerken en de redactie van het kerkblad. Ook als lid van de projectengroep Deldense kerken heeft mevrouw zich jarenlang verdienstelijk gemaakt, evenals voor Voetbalvereniging Rood Zwart (schoonmaak van kantine en kleedkamers).

P.H.W. (Paul) Wegdam, Hengevelde
De heer Wegdam heeft zijn sporen verdiend bij WVV ’34 in Hengevelde. Als speler, als vrijwilliger en ook een aantal jaren als bestuurslid. Hij is bovendien de initiator van een nieuwe sportmethode; een combinatie van voetbal en bootcamp (VoBo)
Aan het einde van het jaar zal hij als gewaardeerd assistent van onze Goedheiligman de vereniging vertegenwoordigen.
Een mooie staat van dienst waar het vrijwilligerswerk bij zorgboerderij Rohaan in Markelo nog bijkomt. Zijn begeleiding van cliënten tijdens wandel- en fietstochten wordt gewaardeerd.

T. (Tineke) Zomer-Acda, Markelo
In haar werkzame leven was mevrouw als leerkracht verbonden aan scholen in Zeist en Best. Veel extra inzet heeft ze daar getoond naast het lesgeven en dat is op die scholen altijd erg gewaardeerd. In het Markelose is ze tegenwoordig actief binnen de Protestantse Gemeente, de projectgroep Cultuur van Stichting Het Beaufort en Vrouwen van Nu. In het verleden heeft ze als activiteitenbegeleider vrijwilligerswerk verricht voor de bewoners van AZC Klompjan. Tegenwoordig zorgt ze als gezinscoach voor de begeleiding van statushoudersgezinnen in Markelo, samen met echtgenoot Henk…

H.J. (Henk) Zomer, Markelo
Naast gezinscoach voor statushouders is de heer Zomer ook heel actief bij

  • De Molen van Buursink, voor bijvoorbeeld het rondleiden van bezoekers, onderhoudswerkzaamheden en als webmaster
  • Bij Stichting Heemkunde Markelo, voor bijvoorbeeld het digitaliseren van het archief en ook was hij betrokken bij de oprichting van Stichting De Hofmarken
  • Actief bij Museumboerderij Eungs Schöppe, een mooie toeristische voorziening voor het dorp Markelo.
    En bijzonder is zijn inzet voor Stichting Manengouba, ter bevordering en ondersteuning van ontwikkelingsactiviteiten in Kameroen. Het land waar hij zich in zijn werkzame leven ook heeft ingezet voor de ontwikkelingssamenwerking.

H.W. (Henk) Zweverink, Diepenheim
Eigenlijk van kleins af aan is de heer Zweverink zeer betrokken bij Pluimvee- en Konijnen Vereniging Diepenheim. Met de paplepel ingegoten door vader Zweverink.
Al op jonge leeftijd heeft hij zich ontfermd over de administratie. Pas later, inmiddels 50 jaar geleden, volgde een officieel lidmaatschap van de vereniging. Vele taken heeft hij in die jaren op zich genomen, o.a. die van tentoonstellingssecretaris.
Sinds een aantal jaren is de heer Zweverink ook actief bij Old Deep’n. Genealogie en het op orde houden van de bibliotheek zijn in korte tijd een specialisme geworden.

Gerelateerde berichten