‘Molenstraat-bewoners mogen zich gelukkig prijzen…” (ingezonden)

Een tweetal Laarstraat-bewoners, die anoniem willen blijven, kwamen bij deze site met een schriftelijke reactie op de noodkreet van Molenstraatbewoners, eergisteren op Goorsnieuws.nl. Die hekelen de nieuwe mitigerende maatregelen en spreken van gevaarlijke situaties en een toename van geluidsoverlast. De briefschrijvers, die als cynische schuilnaam ‘Laarstraat bewoners rond een straatjuweel’ hebben gekozen, zeggen in bedekte termen in hetzelfde schuitje te zitten door de jarenlange discussie over tweerichtingsverkeer in de Molenstraat en de daarop volgende snelheidsbeperkende maatregelen in omliggende straten. Volgens de inzenders zijn de Molenstraatbewoners de oorzaak van veel overlast in omliggende straten. De ingezonden brief is hieronder te lezen via ‘lees meer’.

Met stijgende verbazing Uw artikel ‘Molenstraatbewoners hekelen nieuwe drempels’ gelezen. Wat verwachten deze bewoners dan? De rust van van een hofje? Laten ze zich eens realiseren dat zij de oorzaak zijn van heel veel overlast in de omliggende straten.

Wat te denken van de mitigerende maatregelen in de Laarstraat? Ook hier worden de bewoners in alle vroegte gewekt door het verkeer, voornamelijk met aanhangers, dat (veel) te snel over de drempels rijdt en deze geluidsoverlast gaat dan ook de gehele dag door. Een straatjuweel werd kort na plaatsen al geramd en gelukkig hebben de rondvliegende brokstukken geen schade/letsel veroorzaakt. Door de wegversmallingen heeft er inmiddels ook al een aanrijding plaats gevonden met een fikse schade aan een voertuig tot gevolg.

Ook zijn de wegversmallingen zo gesitueerd dat sommige bewoners het idee zouden kunnen hebben dat er tractoren en vrachtwagens door hun woonkamer rijden. De Molenstraat-bewoners mogen zich weleens gelukkig prijzen met de huidige situatie en dienen eens te berusten in de ontstane situatie.

Ook wij zo’n veertig jaar geleden vanwege de rust aan de Laarstraat komen wonen maar ervaren dat nu compleet anders waarbij wij ons best realiseren dat de verkeersintensiteit is toegenomen maar dat dat
niet in in deze mate had gehoeven. Ook ik berust hier thans wel in. Het is nu één keer zo maar had het ook liever anders gezien/gehad.

‘Laarstraat bewoners rond een straatjuweel’