‘Molenstraat-bewoners mogen zich gelukkig prijzen…” (ingezonden)

Een tweetal Laarstraat-bewoners, die anoniem willen blijven, kwamen bij deze site met een schriftelijke reactie op de noodkreet van Molenstraatbewoners, eergisteren op Goorsnieuws.nl. Die hekelen de nieuwe mitigerende maatregelen en spreken van gevaarlijke situaties en een toename van geluidsoverlast. De briefschrijvers, die als cynische schuilnaam ‘Laarstraat bewoners rond een straatjuweel’ hebben gekozen, zeggen in bedekte termen in hetzelfde schuitje te zitten door de jarenlange discussie over tweerichtingsverkeer in de Molenstraat en de daarop volgende snelheidsbeperkende maatregelen in omliggende straten. Volgens de inzenders zijn de Molenstraatbewoners de oorzaak van veel overlast in omliggende straten. De ingezonden brief is hieronder te lezen via ‘lees meer’.

Met stijgende verbazing Uw artikel ‘Molenstraatbewoners hekelen nieuwe drempels’ gelezen. Wat verwachten deze bewoners dan? De rust van van een hofje? Laten ze zich eens realiseren dat zij de oorzaak zijn van heel veel overlast in de omliggende straten.

Wat te denken van de mitigerende maatregelen in de Laarstraat? Ook hier worden de bewoners in alle vroegte gewekt door het verkeer, voornamelijk met aanhangers, dat (veel) te snel over de drempels rijdt en deze geluidsoverlast gaat dan ook de gehele dag door. Een straatjuweel werd kort na plaatsen al geramd en gelukkig hebben de rondvliegende brokstukken geen schade/letsel veroorzaakt. Door de wegversmallingen heeft er inmiddels ook al een aanrijding plaats gevonden met een fikse schade aan een voertuig tot gevolg.

Ook zijn de wegversmallingen zo gesitueerd dat sommige bewoners het idee zouden kunnen hebben dat er tractoren en vrachtwagens door hun woonkamer rijden. De Molenstraat-bewoners mogen zich weleens gelukkig prijzen met de huidige situatie en dienen eens te berusten in de ontstane situatie.

Ook wij zo’n veertig jaar geleden vanwege de rust aan de Laarstraat komen wonen maar ervaren dat nu compleet anders waarbij wij ons best realiseren dat de verkeersintensiteit is toegenomen maar dat dat
niet in in deze mate had gehoeven. Ook ik berust hier thans wel in. Het is nu één keer zo maar had het ook liever anders gezien/gehad.

‘Laarstraat bewoners rond een straatjuweel’

Gerelateerde berichten

  • Goor Collectief wil nog dit jaar tweerichtingsverkeer Molenstraat25 november 2019 Goor Collectief wil nog dit jaar tweerichtingsverkeer Molenstraat Ondernemersvereniging Goor Collectief wil dat de Molenstraat nog dit jaar een tweerichtingsweg wordt. Volgens woordvoerder Henri Tijhuis zijn daarover duidelijk afspraken gemaakt maar […]
  • Molenstraat weer open voor (eenrichtings-)verkeer25 maart 2020 Molenstraat weer open voor (eenrichtings-)verkeer Het gedeelte van de Molenstraat tussen de Voorstraat en Middenstraat is vanaf vandaag weer open voor het verkeer. Eénrichtingsverkeer, dat dan wel want er is nog geen zicht op het […]
  • Molenstraatbewoners hekelen nieuwe drempels29 april 2020 Molenstraatbewoners hekelen nieuwe drempels De nieuwe mitigerende maatregelen in de Molenstraat waren bedoeld om de bewoners tegemoet te komen en de snelheid van het verkeer te beperken maar het effect is averechts. Dat zeggen de […]
  • Kiezersbedrog…10 juni 2020 Kiezersbedrog… Gaat de Molenstraat nu wel of niet binnen afzienbare tijd open voor tweerichtingsverkeer. Dat was de vraag tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering. Een motie van een aantal partijen […]
  • Molenstraat eind van dit jaar op de schop15 juli 2019 Molenstraat eind van dit jaar op de schop De zogenoemde mitigerende maatregelen om van de Molestraat weer tweerichtingsverkeer te maken, gaan aan het einde van dit jaar van start. Dat staat in het gemeentelijk mobiliteitsplan van […]