Docu bombardement op Goor vanavond in Nieuwsuur

De documentaire over het bombardement op Goor op 24 maart 1945 wordt vanavond uitgezonden in het programma Nieuwsuur op NPO2. De korte oorlogsdocumentaire is gemaakt door Mirjam Bartelsman in opdracht van de Nederlandse Omroep Stichting in samenwerking met de Stichting Historisch Goor. Het bombardement op Goor, door geallieerde troepen, was een vergissing maar kostte wel 74 burgers het leven. De docu zou aanvankelijk op 24 maart jongstleden worden uitgezonden maar dat werd uitgesteld vanwege de nieuwsvoorziening over het Corona-virus.

Gerelateerde berichten

  • Documentaire over bombardement op Goor in Nieuwsuur19 maart 2020 Documentaire over bombardement op Goor in Nieuwsuur Een documentaire over het bombardement op Goor op 24 maart 1945 wordt komende zaterdag uitgezonden in het programma Nieuwsuur op NPO2. De korte oorlogsdocumentaire is gemaakt door Mirjam […]
  • ‘Bombardement op Goor was geen vergissing’3 mei 2020 ‘Bombardement op Goor was geen vergissing’ Het bombardement op Goor op 24 maart van het jaar 1945 was geen vergissing. Dat is de conclusie die Gorenaar Ab Zorge (foto) trok na eigen onderzoek. De historicus deelde zijn bevindingen […]
  • Sobere herdenking bombardement op Goor24 maart 2021 Sobere herdenking bombardement op Goor Het bombardement op Goor, vandaag 76 jaar geleden, is vanochtend herdacht bij de Bomscherf in het Goorse centrum. Dat gebeurde in verband met corona, op sobere wijze in aanwezigheid van […]
  • Vlag halfstok ter nagedachtenis aan bombardement op Goor23 maart 2021 Vlag halfstok ter nagedachtenis aan bombardement op Goor Morgen, woensdag 24 maart wordt het bombardement op Goor herdacht. Het Comité 75Jaar Vrijheid Goor vraagt alle inwoners van Goor om op deze dag de vlag halfstok te hangen.Op 24 maart 1945 […]
  • Oorlogsherinneringen van Johan Alink…7 mei 2020 Oorlogsherinneringen van Johan Alink… Naar aanleiding van de oorlogsdocumentaire in Nieuwsuur over het bombardement op Goor én de reactie daarop van Frits Zorge, die een bijzonder verhaal deelde via deze site, kwamen er veel […]