‘Bombardement op Goor was geen vergissing’

Het bombardement op Goor op 24 maart van het jaar 1945 was geen vergissing. Dat is de conclusie die Gorenaar Ab Zorge (foto) trok na eigen onderzoek. De historicus deelde zijn bevindingen in een documentaire die gisteravond werd uitgezonden in Nieuwsuur op NPO2. De nu 91-jarige Zorge is er van overtuigd dat Goor als zogenoemd ‘tweede doel’ aan de piloten van de American Airforce was opgegeven en niet door de Engelsen is uitgevoerd, zoals eerder werd aangenomen. De bommenwerpers hadden het naar alle waarschijnlijkheid gemunt op een munitiedepot van de Duitsers in Goor. In de documentaire komt onder meer ook Engelbert Spoor (91) aan het woord. Hij is één van de overlevenden- en getuigen van het bombardement op het centrum van Goor dat 75 jaar geleden 74 burgers het leven kostte. De reportage van Nieuwsuur is via deze LINK terug te kijken.

Gerelateerde berichten

  • Documentaire over bombardement op Goor in Nieuwsuur19 maart 2020 Documentaire over bombardement op Goor in Nieuwsuur Een documentaire over het bombardement op Goor op 24 maart 1945 wordt komende zaterdag uitgezonden in het programma Nieuwsuur op NPO2. De korte oorlogsdocumentaire is gemaakt door Mirjam […]
  • Docu bombardement op Goor vanavond in Nieuwsuur2 mei 2020 Docu bombardement op Goor vanavond in Nieuwsuur De documentaire over het bombardement op Goor op 24 maart 1945 wordt vanavond uitgezonden in het programma Nieuwsuur op NPO2. De korte oorlogsdocumentaire is gemaakt door Mirjam […]
  • Doelwit was munitiedepot aan het Julianaplein 75 jaar geleden5 mei 2020 Doelwit was munitiedepot aan het Julianaplein 75 jaar geleden Het doelwit van de geallieerde troepen op 24 maart 1945 was een munitiedepot achter het herenhuis aan het Julianaplein. Dat blijkt uit een verhaal van oud-Gorenaar Frits Zorge (93). Hij […]
  • Goor krabbelt op na bombardement1 april 2017 Goor krabbelt op na bombardement Het zijn de eerste dagen na het bombardement in Goor. De puin wordt geruimd, de lijken van de ruim zeventig slachtoffers zijn inmiddels begraven. De eenzame fietser in het zo rustiek […]
  • Oorlogsherinneringen van Johan Alink…7 mei 2020 Oorlogsherinneringen van Johan Alink… Naar aanleiding van de oorlogsdocumentaire in Nieuwsuur over het bombardement op Goor én de reactie daarop van Frits Zorge, die een bijzonder verhaal deelde via deze site, kwamen er veel […]