Herdenken, ook de komende 75 jaar…

Opdat wij nooit vergeten. Een veel gehoorde- en gelezen zin tijdens deze dagen waarin wordt stil gestaan bij 75 jaar vrijheid. Vandaag herdenken we de gevallenen uit de Tweede Wereld-oorlog en is het om 20:00 uur twee minuten stil. Het oorlogsmonument aan de Waterstraat is, met inachtnemening van de Coronaregels, individueel te bezoeken en dat gebeurde vandaag onder meer door de bijna 3-jarige Jazzmina Schuurs. Zij legde een roos bij het monument onder het toeziend ook van haar vader. John Schuurs diende als militair bij vier missies en is HIER te zien met zijn broer Brian die eveneens bij defensie werkzaam is. Opdat we niet vergeten. Ook de komende 75 jaar niet…

Gerelateerde berichten

  • Een stille herdenking…4 mei 2021 Een stille herdenking… De vlag wappert halfstok bij het oorlogsmonument in het parkje aan de Waterstraat. Daarvoor liggen bloemen, onder meer van de gemeente Hof van Twente. De leden van het College van B&W […]
  • Wel kranslegging maar zonder publiek3 mei 2021 Wel kranslegging maar zonder publiek Evenals vorig jaar zal de jaarlijkse dodenherdenking morgen anders verlopen dan in de jaren voor corona. Er is in Goor geen stille tochten en een publieke bijeenkomst bij het […]
  • Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 202511 februari 2021 Herdenking bevrijding van Goor verplaatst naar 2025 De activiteiten rondom de herdenking van de bevrijding van Goor in 1945 zijn verplaatst naar het jaar 2025. Dan is het, op 8 april, 80 jaar geleden dat Goor werd verlost van de Duitse […]
  • Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht…5 mei 2020 Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht… Burgemeester Nauta hield gisteravond op de lokale radio en televisie een toespraak waarin ze stil stond bij de doden die vielen tijdens de Tweede Wereld-oorlog en in andere oorlogen. De […]
  • Individuele herdenking en bloemlegging op 4 mei24 april 2020 Individuele herdenking en bloemlegging op 4 mei Er is wel een mogelijkheid om op 4 mei naar het herdenkingsmonument in de Waterstraat te gaan om stil te staan bij de gevallenen in de Tweede Oorlog of om bloemen te leggen. Dit kan van […]