Gemeente Hof van Twente wil gevluchte alleenstaande kinderen opvangen

Gemeente Hof van Twente sluit zich aan bij andere gemeenten in Nederland, die bereid zijn om alleenstaande kinderen op te vangen uit vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Een motie daarover werd in de laatste raadsvergadering aangenomen. Daarin roept de raad het college op om zich aan te sluiten bij het initiatief van de Europese Commissie om alleenstaande kinderen op te vangen. Het college van B&W omarmt de motie.

Wethouder Pieter van Zwanenburg: “Juist nu zien we hoe belangrijk het is kwetsbare kinderen op te vangen. Deze kinderen hebben recht op bescherming en een goede toekomst, ongeacht waar hun bedje staat.” Het is de bedoeling om in Nederland in totaal 500 kinderen op te nemen en een veilige opvang te bieden. Er leven 5000 alleenstaande kinderen op die eilanden en Griekenland heeft Europese lidstaten gevraagd de helft daarvan op te nemen.

Gerelateerde berichten

  • Goor helpt oorlogsvluchtelingen7 april 2022 Goor helpt oorlogsvluchtelingen Vooralsnog zijn er nog geen grote groepen Oekraïners opgevangen in het Twentse Haagje. De gemeente is wel bezig om ze onderdak te bieden in de Rozenstraat, maar zal dit tijdig met de […]
  • Stapelbedden gezocht voor Oekraïense vluchtelingen29 maart 2022 Stapelbedden gezocht voor Oekraïense vluchtelingen Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Rozenstraat wordt nog naarstig gezocht naar stapelbedden. Wie de gemeente Hof van Twente daarmee kan helpen wordt verzocht om te bellen […]
  • Voormalig politiebureau Rozenstraat gereed voor opvang Oekraïners1 april 2022 Voormalig politiebureau Rozenstraat gereed voor opvang Oekraïners Het voormalige politiebureau in de Rozenstraat is klaar voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Met behulp van vele instanties, bedrijven en particulieren is er in twee weken tijd […]
  • Eerste Oekraïners in Goor aangekomen24 maart 2022 Eerste Oekraïners in Goor aangekomen De eerste groep Oekraïense vluchtelingen is in Goor aangekomen en inmiddels ondergebracht bij diverse gastgezinnen. Het gaat hierbij om crisis-opvang voor korte duur en ook mensen, vaak […]
  • Gemeentelijk team voor hulp aan- en opvang van Oekraïners9 maart 2022 Gemeentelijk team voor hulp aan- en opvang van Oekraïners Er is binnen de gemeente Hof van Twente een speciaal team samengesteld die de mogelijkheden voor opvang van Oekraïense vluchtelingen onderzoekt en ook de lokale initiatieven voor het […]