Gemeente Hof van Twente wil gevluchte alleenstaande kinderen opvangen

Gemeente Hof van Twente sluit zich aan bij andere gemeenten in Nederland, die bereid zijn om alleenstaande kinderen op te vangen uit vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Een motie daarover werd in de laatste raadsvergadering aangenomen. Daarin roept de raad het college op om zich aan te sluiten bij het initiatief van de Europese Commissie om alleenstaande kinderen op te vangen. Het college van B&W omarmt de motie.

Wethouder Pieter van Zwanenburg: “Juist nu zien we hoe belangrijk het is kwetsbare kinderen op te vangen. Deze kinderen hebben recht op bescherming en een goede toekomst, ongeacht waar hun bedje staat.” Het is de bedoeling om in Nederland in totaal 500 kinderen op te nemen en een veilige opvang te bieden. Er leven 5000 alleenstaande kinderen op die eilanden en Griekenland heeft Europese lidstaten gevraagd de helft daarvan op te nemen.

Gerelateerde berichten