De eerste waterstofauto in de regio staat in Goor…

Het is volgens Harry Klumpers van Klumpers Autoservice dé auto van de toekomst en daarom zet hij er vol op in. Inmiddels heeft hij de eerste auto’s die rijden op waterstof in deze regio op voorraad. “We staan nog aan het begin maar dit is wel de toekomst.” Op het terrein op Zenkeldamshoek staat de nieuwe Toyota Mirai te pronken. Een auto die elektriciteit genereert uit waterstof en zuurstof en dus geen schadelijke stoffen uit stoot.

“Het restproduct is waterdamp, drinkwater dus” aldus Klumpers. De overheid wil ondernemers stimuleren om over te stappen op waterstof en stelt voor ondernemers en particulieren voordelen in het vooruitzicht zoals een lage bijtelling en geen wegenbelasting. Probleem is dat er, zeker in deze regio, nog erg weinig tankstations zijn die waterstof aanbieden. “In de regio Arnhem zijn ze wat verder dus voorlopig richt ik daar dan ook mijn pijlen op” aldus Harry Klumpers.

Gerelateerde berichten

  • In memoriam: Bé Wiegerinck13 juni 2021 In memoriam: Bé Wiegerinck En weer is een prominente Gorenaar heen gegaan. Vrijdagochtend is Bé Wiegerinck overleden na een periode van afnemende gezondheid. Wiegerinck was jaren hét gezicht van het oudste Goorse […]
  • Auto Ruesink in landelijke finale BOVAG16 juli 2019 Auto Ruesink in landelijke finale BOVAG Auto Ruesink zit in de finale van de verkiezing 'Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2019-2020' van de BOVAG. Het autobedrijf aan de Goorse Deldensestraat kwam de halve finale door […]
  • Autobedrijf Garage ATG failliet verklaard15 augustus 2018 Autobedrijf Garage ATG failliet verklaard Het doek is definitief gevallen voor het Goorse autobedrijf Garage ATG. De onderneming, gevestigd aan de Van Kollaan, werd vandaag failliet verklaard door de Almelose rechtbank. Uit […]
  • Leidense Liesanne geluksvogel in Goor24 mei 2018 Leidense Liesanne geluksvogel in Goor Een bijzondere prijsuitreiking vanmiddag bij Auto Service Klumpers aan de Klavermaten in Goor. Daar werd de Leidense Liesanne Wolters samen met haar vriend Wouter Loonstra verrast met een […]
  • Wiegerinck, al 130 jaar een begrip in Goor19 juli 2017 Wiegerinck, al 130 jaar een begrip in Goor De naam Wiegerinck is zo langzamerhand verankerd tot synoniem van familiebedrijf. Het bedrijf ging de afgelopen 130 jaar van vader Bart op zoon Bart op zoon Bart op zoon Bart. Inmiddels […]