De eerste waterstofauto in de regio staat in Goor…

Het is volgens Harry Klumpers van Klumpers Autoservice dé auto van de toekomst en daarom zet hij er vol op in. Inmiddels heeft hij de eerste auto’s die rijden op waterstof in deze regio op voorraad. “We staan nog aan het begin maar dit is wel de toekomst.” Op het terrein op Zenkeldamshoek staat de nieuwe Toyota Mirai te pronken. Een auto die elektriciteit genereert uit waterstof en zuurstof en dus geen schadelijke stoffen uit stoot.

“Het restproduct is waterdamp, drinkwater dus” aldus Klumpers. De overheid wil ondernemers stimuleren om over te stappen op waterstof en stelt voor ondernemers en particulieren voordelen in het vooruitzicht zoals een lage bijtelling en geen wegenbelasting. Probleem is dat er, zeker in deze regio, nog erg weinig tankstations zijn die waterstof aanbieden. “In de regio Arnhem zijn ze wat verder dus voorlopig richt ik daar dan ook mijn pijlen op” aldus Harry Klumpers.

Gerelateerde berichten

  • Leidense Liesanne geluksvogel in Goor24 mei 2018 Leidense Liesanne geluksvogel in Goor Een bijzondere prijsuitreiking vanmiddag bij Auto Service Klumpers aan de Klavermaten in Goor. Daar werd de Leidense Liesanne Wolters samen met haar vriend Wouter Loonstra verrast met een […]
  • Autobedrijf Grafen verhuist naar Breukersweg16 mei 2017 Autobedrijf Grafen verhuist naar Breukersweg Autobedrijf Grafen vertrekt per 1 juni uit het bedrijfspand aan de Goorse Molenstraat en verhuist en neemt BCT aan de Breukersweg over. Grafen zat naast het inmiddels onbemande tankstation […]
  • Autobedrijf Noordegraaf overgenomen door Baan Twente28 juni 2017 Autobedrijf Noordegraaf overgenomen door Baan Twente Het Goorse autobedrijf Noordegraaf is overgenomen door Baan Twente. Dat bedrijf met onder meer vestigingen in Rijssen en Hengelo wil met de name de activiteiten met automerk Ford […]
  • James Autoservice sluit deuren in Goor13 november 2014 James Autoservice sluit deuren in Goor James Autoservice stopt in Goor. Het autobedrijf zat jaren in een bedrijfspand aan de Laarstraat nadat autobedrijf Bolink daar vertrok. James Autoservice was een onderdeel van Auto Ruesink […]
  • Wiegerinck, al 130 jaar een begrip in Goor19 juli 2017 Wiegerinck, al 130 jaar een begrip in Goor De naam Wiegerinck is zo langzamerhand verankerd tot synoniem van familiebedrijf. Het bedrijf ging de afgelopen 130 jaar van vader Bart op zoon Bart op zoon Bart op zoon Bart. Inmiddels […]