Motorcoureur Kloots knijpt in de remmen

Cliff Kloots stopt met het rijden van wedstrijd. Na bijna vijftien jaar actief te zijn geweest, knijpt de Goorse motorcoureur in de remmen met zijn Team Cliffracing. “Na bijna vijftien jaar met heel erg veel plezier geracet te hebben, is het voor mij tijd om afscheid te nemen van deze prachtige sport.” Kloots was de afgelopen jaren actief in de Supercup 1000-klasse, waarin hij meerdere ONK wedstrijden won.

Voor Kloots had 2020 het laatste jaar moeten zijn. Door het coronavirus en de afgelasting van wedstrijden, komt het afscheid er nu zonder te racen in dit kalenderjaar. “Ik krijg het steeds drukker met mijn studie en merk dat ik daardoor niet nog een seizoen het maximale kan geven binnen mijn sport”, aldus Kloots. “Racen kost enorm veel tijd en geld. Tijd en geld van mensen met een hart voor de sport die het mij gunnen om deze prachtige sport te beoefenen.”

Maximaal haalbare
Die dingen brengen ook verantwoordelijkheden met zich mee voor de coureur zelf . “Ik merk dat ik mij niet meer voor 100% kan focussen op het racen en dat voelt onrechtvaardig. We doen dit met zijn allen en we gaan altijd voor het maximaal haalbare. Nu ik zelf daar straks niet meer aan voldoen kan, voelt het niet goed om door te gaan.” Kloots stond in 2019 bij het ingaan van het slotweekend van het ONK aan de leiding in de Supercup 1000-klasse, maar zag de titel aan zijn neus voorbij gaan toen hij in Assen in de eerste van twee races onderuit ging.

Gerelateerde berichten

  • Kloots snelt naar dubbele winst in Dijon28 juli 2018 Kloots snelt naar dubbele winst in Dijon Het waren twee fantastische dagen voor de Goorse motorcoureur Cliff Kloots. De Goorse snelheidsduivel pakte gisteren én eergisteren de winst op het circuit van het Franse Dijon in de races […]
  • Cliff Kloots stelt tweede plek in ONK Supercup 1000 veilig15 oktober 2018 Cliff Kloots stelt tweede plek in ONK Supercup 1000 veilig De Goorse motorcoureur Cliff Kloots is als tweede geëindigd in het eindklassement van de ONK Supercup 1000. Tijdens de laatste twee races van het seizoen op het circuit van Assen werd hij […]
  • Kloots vijfde in eerste seizoensrace17 augustus 2015 Kloots vijfde in eerste seizoensrace Motorcoureur Cliff Kloots is gisteren als vijfde ge-eindigd in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De Goorse wegracer was lang in de race voor een podiumplek in de zogenoemde […]
  • Cliff Kloots 4e in eerste race van het seizoen7 april 2019 Cliff Kloots 4e in eerste race van het seizoen Motorcoureur Cliff Kloots is er gisteren niet in geslaagd om zich op het podium te rijden tijdens de eerste wedstrijd om het Oopen Nederlands Kampioenschap in de Supersport 1000-klasse. […]
  • Kloots vierde in eerste wegrace van het seizoen14 april 2018 Kloots vierde in eerste wegrace van het seizoen Cliff Kloots is vandaag vierde geworden tijdens de eerste race in de strijd om het Nederland kampioenschap Supercup 1000. De Goorse wegracer deed op het TT-circuit van Assen lang mee om de […]