Motorcoureur Kloots knijpt in de remmen

Cliff Kloots stopt met het rijden van wedstrijd. Na bijna vijftien jaar actief te zijn geweest, knijpt de Goorse motorcoureur in de remmen met zijn Team Cliffracing. “Na bijna vijftien jaar met heel erg veel plezier geracet te hebben, is het voor mij tijd om afscheid te nemen van deze prachtige sport.” Kloots was de afgelopen jaren actief in de Supercup 1000-klasse, waarin hij meerdere ONK wedstrijden won.

Voor Kloots had 2020 het laatste jaar moeten zijn. Door het coronavirus en de afgelasting van wedstrijden, komt het afscheid er nu zonder te racen in dit kalenderjaar. “Ik krijg het steeds drukker met mijn studie en merk dat ik daardoor niet nog een seizoen het maximale kan geven binnen mijn sport”, aldus Kloots. “Racen kost enorm veel tijd en geld. Tijd en geld van mensen met een hart voor de sport die het mij gunnen om deze prachtige sport te beoefenen.”

Maximaal haalbare
Die dingen brengen ook verantwoordelijkheden met zich mee voor de coureur zelf . “Ik merk dat ik mij niet meer voor 100% kan focussen op het racen en dat voelt onrechtvaardig. We doen dit met zijn allen en we gaan altijd voor het maximaal haalbare. Nu ik zelf daar straks niet meer aan voldoen kan, voelt het niet goed om door te gaan.” Kloots stond in 2019 bij het ingaan van het slotweekend van het ONK aan de leiding in de Supercup 1000-klasse, maar zag de titel aan zijn neus voorbij gaan toen hij in Assen in de eerste van twee races onderuit ging.