Ik denk dat er veel mensen gejokt hebben…

Soms moet je wat. Na een week of acht niet anders gezien te hebben dan m’n eigen voortuin en de meest noodzakelijk dingen online gekocht te hebben, moest het er afgelopen weekend toch maar eens van komen. Sommige dingen op het wereld wijde web kopen is nu eenmaal niet zo ideaal. Mijn dochter zag van de week de verschrikkelijke beelden van de vuurwerkramp voorbij komen en vroeg me daarbij de oren van m’n hoofd. Deze twee dingen samen combineerden een zondags ritje naar Enschede…

Aangekomen in de wijk Roombeek begon ik met vertellen dat al deze huizen nieuw zijn opgetrokken nadat de oude huizen compleet verwoest werden door een hele grote ontploffing. Op mijn telefoon liet ik haar het wereldberoemde filmpje zien van de enorme ‘Blast’ die de wijk wegvaagde en vele slachtoffers maakte. Het maakt grote indruk op haar en ze kon niet geloven dat de wijk er nu zo mooi uitzag na het zien van het oorlogsgebied op het YouTube filmpje.

“Wat zielig voor die mensen, zijn daar ook huisdieren dood gegaan? Hoe is dat dan precies gekomen?”, waren vragen die als een salvo op mij afgeschoten werden. Met name op haar laatste vraag moest ik het antwoord schuldig blijven. Wat is daar nu precies gebeurt? Tja meisje, dat is iets wat we waarschijnlijk nooit helemaal te weten zullen komen.

Eén ding is in ieder geval wél zeker en dat is dat het vuurwerk-kruid harder stinkt dan dat we ooit zullen weten. Alle direct betrokken mensen aan de kant van de overheid hebben 20 jaar na dato promotie na promotie gemaakt, zijn hoofd van een één of andere belangrijke organisatie of zijn weggepromoveerd met riante salarissen.

Alle vermeende direct betrokkenen die niet van de overheid waren, zijn getekend voor het leven, hebben gevangenisstraf gehad en er hebben zelfs onschuldige mensen in de gevangenis gezeten. Er waren ook twee politiemensen, rechercheurs, die ook vonden dat het niet helemaal pluis was. Die werden snel ontslagen door de Burgemeester. Nou ja, trek zelf je conclusie maar eens. “Ik denk papa, dat er veel mensen gejokt hebben”. Dat denk ik ook schatje en daarom moet je altijd je eigen kop volgen en niet achter de meute aanlopen en vooral niet klakkeloos geloven wat andere mensen zeggen.

Vorm je eigen mening, zeg wat je vindt en schaam je nergens voor. Schroom niet om een afwijkende mening te hebben en ontwikkel een gezonde dosis argwaan en oplettendheid als ‘autoriteiten’ je iets op de mouw proberen te spelden. Soms nemen mensen je dat niet in dank af en vinden ze je daarom niet zo aardig. Soms zeggen ze dan ook akelige dingen over je die helemaal niet meer gaan over wat jij gezegd hebt. Maar weet je meisje, dat komt waarschijnlijk omdat zulke mensen nooit zo’n ritje op zondag met hun papa hebben gemaakt en nooit zijn aangespoord om zelf na te denken.

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Bier drinken en kut roepen…30 juni 2020 Bier drinken en kut roepen… Een bijzondere gewaarwording was het. Het laatste volle weekend van juni zonder Schoolfeest. Met weemoed reed ik afgelopen weekend langs de weide. Waar in plaats van het heiligdom der […]
  • Zomaar een maandag…16 mei 2017 Zomaar een maandag… Het was een zwaar weekend. Laat geworden en maandagochtend te laat uit bed. Als er nu niets tegen zit, kan ik het misschien nog net redden om op tijd op m’n werk te zijn. Snel uit bed, […]
  • Schaars goed…9 oktober 2018 Schaars goed… Het is maandagmiddag en ik zit zoals gewoonlijk op m’n versleten poefje in onze zonnige serre met een pot koffie en m’n laptop. Ik surf een beetje langs verschillende nieuwssites en sta […]
  • Vroeger was alles…24 maart 2020 Vroeger was alles… Nou, ik kan er niets anders van maken dan dat ik geen ene ruk heb meegemaakt afgelopen week. Net als alle andere verstandige mensen kom ik alleen buitenshuis als dat echt noodzakelijk is. […]
  • Ik pas…25 februari 2020 Ik pas… En een onstuimig weekje was het. Met een stuk gewaaide screen en waterlekkage op plekken waar ik niet wist dat het kon lekken en tot overmaat van ramp een kapotte dakgoot, is het wel […]