Goorse atletiekvereniging splitst trainingsgroep op

Bij de Goorse atletiekvereniging AV Goor ’75 zijn ze vorige week weer begonnen met trainen, maar ook daar heeft de coronacrisis zijn invloed. Waar hardlopen op zich een individuele sport is, gaan de trainingen natuurlijk wel in groepsverband bij de club. De seniorengroep is echter dermate groot, dat daar een oplossing voor gevonden moest worden. Die is er inmiddels; de groep is opgesplitst en er is een tweede trainingsavond.

“Voorlopig trainen we niet alleen op de vaste woensdagavond, maar ook op de donderdagavond”, zo klinkt het. De hardlopers binnen de club kunnen daarbij zelf kiezen voor welke avond ze gaan. Het is niet de enige maatregel. “We hebben ook meerdere trainers nu, twee of drie per avond. Op die manier kunnen we de groep nog verder splitsen.” Op haar website heeft de vereniging ter verduidelijking ook de andere regels geplaatst. Wij eens vrijblijvend mee wil trainen is ook nu om 19.00 uur welkom op de woensdag of donderdag.

Foto’s: Het veld van AV Goor ’75 is speciaal ingericht om de afstanden tussen de lopers te kunnen waarborgen.

Gerelateerde berichten

  • Zaterdag weer hardlopen tijdens Bovenbergcross3 maart 2020 Zaterdag weer hardlopen tijdens Bovenbergcross Hardloopliefhebbers kunnen hun hart komende zaterdag ophalen. De Goorse atletiekvereniging AV Goor '75 organiseert dan weer de Bovenbergcross. Volwassen lopers kunnen er kiezen tussen de […]
  • Van der Heide derde in Twentse Cross Competitie19 januari 2020 Van der Heide derde in Twentse Cross Competitie De Goorse hardloper Michel van der Heide (foto) is in de mannen 40+ categorie als derde geĆ«indigd in de Twentse Cross Competitie. In dat klassement over in totaal zes veldlopen in de […]
  • Nieuwe hardloopclinic AV Goor maandag van start4 januari 2019 Nieuwe hardloopclinic AV Goor maandag van start Ook dit jaar gaat AV Goor '75 aan het begin van het jaar van start met een nieuwe hardloopclinic. Komende maandag 7 januari is daarvoor de eerste training. Die start vanaf Sportpark De […]
  • Liefst drie nieuwe jeugdtrainers voor AV Goor23 december 2019 Liefst drie nieuwe jeugdtrainers voor AV Goor Lange tijd zaten ze bij AV Goor '75 met de handen in het haar. Waar het aantal jeugdleden de afgelopen jaren weer was toegenomen, lukte het maar niet om nieuwe jeugdtrainers te vinden. […]
  • Van der Heide wint zonnige Bovenbergcross7 maart 2020 Van der Heide wint zonnige Bovenbergcross Onder zonnige omstandigheden heeft Michel van der Heide (foto) zaterdagmiddag de 5,4 kilometer van de Bovenbergcross gewonnen. In de door AV Goor '75 georganiseerde crossloop was de […]