Goorse atletiekvereniging splitst trainingsgroep op

Bij de Goorse atletiekvereniging AV Goor ’75 zijn ze vorige week weer begonnen met trainen, maar ook daar heeft de coronacrisis zijn invloed. Waar hardlopen op zich een individuele sport is, gaan de trainingen natuurlijk wel in groepsverband bij de club. De seniorengroep is echter dermate groot, dat daar een oplossing voor gevonden moest worden. Die is er inmiddels; de groep is opgesplitst en er is een tweede trainingsavond.

“Voorlopig trainen we niet alleen op de vaste woensdagavond, maar ook op de donderdagavond”, zo klinkt het. De hardlopers binnen de club kunnen daarbij zelf kiezen voor welke avond ze gaan. Het is niet de enige maatregel. “We hebben ook meerdere trainers nu, twee of drie per avond. Op die manier kunnen we de groep nog verder splitsen.” Op haar website heeft de vereniging ter verduidelijking ook de andere regels geplaatst. Wij eens vrijblijvend mee wil trainen is ook nu om 19.00 uur welkom op de woensdag of donderdag.

Foto’s: Het veld van AV Goor ’75 is speciaal ingericht om de afstanden tussen de lopers te kunnen waarborgen.