Porsche-eigenaar in de boeien: ‘witwassen’, te veel alcohol en openstaande boetes

Kassa en in de boeien. Een inwoner van Goor is gisteravond op verdenking van witwassen aangehouden. De 36-jarige man reed in een Porsche Cayenne op de Van Kollaan, toen de politie hem in de kraag greep. Omdat de bestuurder nog boetes open had staan en het bekend was dat hij een ongeldig verklaard rijbewijs had, is hij in eerste instantie staande gehouden. Toen hij de boete op straat contant wilde afrekenen, bleek hij in het bezit te zijn van veel geld. In gesprek met de man bleek hij ook nog eens onder invloed te zijn van alcohol.

Genoeg redenen om hem mee te nemen naar het bureau voor een verklaring. Na een ademanalyse toonde het apparaat als resultaat 610 ug/l, wat betekent dat zijn rijbewijs ingevorderd is.

16000 euro

Na overleg met de Officier van Justitie heeft de politie besloten de man aan te houden op verdenking van witwassen. Hij bleek na fouillering meer dan 16000 euro aan briefgeld bij zich te hebben. Dit is inbeslaggenomen en hij mag aantonen hoe hij aan dit geld is gekomen. Voor dit feit en de overige misdrijven wordt hij binnenkort verwacht bij de rechtbank.

Gerelateerde berichten

  • Blaag blaast vijf keer toegestane hoeveelheid, rijbewijs ingenomen27 maart 2016 Blaag blaast vijf keer toegestane hoeveelheid, rijbewijs ingenomen Een beginnend bestuurder heeft zich vannacht behoorlijk in de nesten gewerkt. Met bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed reed hij gisteravond over de […]
  • Politierazzia: vier alcomobilisten en een achtervolging18 juni 2016 Politierazzia: vier alcomobilisten en een achtervolging De Hermandad heeft een grootschalige razzia gehouden in Goor en omgeving. Samen met de  Landelijke Politie Eenheid, de belastingdienst, douane, sportvisserij Oost-Nederland en de boa's […]
  • Dronken vrouw botst op twee auto’s12 oktober 2014 Dronken vrouw botst op twee auto’s Een Goorse is gisteravond aangehouden nadat ze twee auto's aanreed in de PC Hooftstraat. De 64-jarige vrouw was duidelijk onder invloed en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar […]
  • Goorse blaast 0,65 promille6 april 2015 Goorse blaast 0,65 promille Een jonge Goorse is gisteren in Diepenheim aangehouden door de politie. De 27-jarige vrouw werd daar op de Deldensestraat aangehouden en moest blazen. Ze bleek 295 ugl oftwel 0,65 […]
  • Gorenaar twee keer beschonken aangehouden11 juni 2020 Gorenaar twee keer beschonken aangehouden Een 56-jarige Gorenaar is afgelopen dinsdagavond twee keer van de weg gehaald wegens rijden onder invloed. De politie kreeg rond 18:00 uur een melding binnen dat er een man in een auto […]