Porsche-eigenaar in de boeien: ‘witwassen’, te veel alcohol en openstaande boetes

Kassa en in de boeien. Een inwoner van Goor is gisteravond op verdenking van witwassen aangehouden. De 36-jarige man reed in een Porsche Cayenne op de Van Kollaan, toen de politie hem in de kraag greep. Omdat de bestuurder nog boetes open had staan en het bekend was dat hij een ongeldig verklaard rijbewijs had, is hij in eerste instantie staande gehouden. Toen hij de boete op straat contant wilde afrekenen, bleek hij in het bezit te zijn van veel geld. In gesprek met de man bleek hij ook nog eens onder invloed te zijn van alcohol.

Genoeg redenen om hem mee te nemen naar het bureau voor een verklaring. Na een ademanalyse toonde het apparaat als resultaat 610 ug/l, wat betekent dat zijn rijbewijs ingevorderd is.

16000 euro

Na overleg met de Officier van Justitie heeft de politie besloten de man aan te houden op verdenking van witwassen. Hij bleek na fouillering meer dan 16000 euro aan briefgeld bij zich te hebben. Dit is inbeslaggenomen en hij mag aantonen hoe hij aan dit geld is gekomen. Voor dit feit en de overige misdrijven wordt hij binnenkort verwacht bij de rechtbank.