Meldpunt eikenprocessierupsen…

Ondanks de vroege bestrijding met aaltjes dit voorjaar kunnen er toch nog nesten ontstaan van eikenprocessierupsen. Eind mei is namelijk de tijd waarin de eikenprocessierups nesten maakt in eikenbomen. De gemeente verwijdert de nesten door ze weg te laten zuigen door aannemer Grootgroener B.V. Meldingen kunnen gedaan worden via de website van de gemeente. In gebieden waar veel mensen komen of kinderen spelen worden de meldingen het eerst afgehandeld. De meldingen worden binnen 10 werkdagen afgehandeld. De gemeente bestrijdt de eikenprocessierups op eikenbomen die in de kernen staan en in beheer zijn van de gemeente. Eikenbomen in het buitengebied of op gebied van Rijkswaterstaat horen daar niet bij. Ook eikenbomen op eigen terrein van inwoners worden niet meegenomen bij de meldingen. Dat moeten bewoners zelf regelen.

Digital StillCamera

Gerelateerde berichten