Alle buurten in de ban van…

Het is eens in de zoveel tijd heerlijk om af te dalen in de kelder met oude prenten. Zeker in deze crisistijd stemt men melancholisch. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens in de koffer te duiken met oude prenten van het School- en Volksfeest. Met name het 100-jarig bestaan in 1975 werd zeer groots gevierd. Niet alleen op de weide ook in alle buurten. Zo is dit een iconische plaat van de Schoolstraat (foto) en werden er ook elders in Goor allerhande buurtborrels georganiseerd.

Gerelateerde berichten

  • Paardenprent om de aloude markt niet te vergeten11 december 2020 Paardenprent om de aloude markt niet te vergeten Het is een aloud adat. De eeuwenoude paardenmarkt in Goor die in normale tijden op deze vrijdag weer veel mensen zou trekken. En hoewel de traditie aan glans en glorie heeft ingeleverd in […]
  • Hoe viert Goor Schoolfeest? Laat het zien!25 juni 2020 Hoe viert Goor Schoolfeest? Laat het zien! Ondanks het feit dat het Corona-virus roet in eten gooit voor wat betreft de officiële Schoolfeestactiviteiten is er overal in het Goorse toch van alles te doen. Zo organiseert de Goorse […]
  • Oald Goor: Een terrasje bij De Ster…11 juni 2020 Oald Goor: Een terrasje bij De Ster… Het is de maand van het School- en Volksfeest en dus is het soms lekker om met veel enthousiasme door het foto-album te struinen uit het verleden van de moeder aller tentfeesten. Deze […]
  • Schoolfeest 60 jaar geleden…3 april 2019 Schoolfeest 60 jaar geleden… Hij heeft een rijk archief met filmbeelden uit het Goorse waar regelmatig hij regelmatig uniek materiaal uitvist. Henk Eeftink post met de regelmaat van de klok prachtig materiaal op zijn […]
  • Toen de Seniorentocht nog een Bejaardenreisje was……8 mei 2018 Toen de Seniorentocht nog een Bejaardenreisje was…… Langzaamaan dompelt Goor zich onder in de roes die het School- en Volksfeet heet. In de loodsen wordt drukdoende gebouwd, de eerste banieren zijn al zichtbaar en de senioren hebben hun […]