GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’

De oppositiepartijen GroenLinks en SP in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente hebben het College van B&W vragen gesteld over de toename van het dumpen van afval in Goor. Met name bij de milieupleinen is dat de laatste tijd schering en inslag. Direct aanleiding is een radio-column van Theo Hakkert die daar afgelopen zaterdag op in ging op Hofstreek FM waar ook de fractievoorzitters Herman Olde Kalter (SP) en William Sanchez (GL) te gast waren. In het schrijven spreken de politici van ‘Napolitaanse toestanden’ in Goor en willen weten wat de gemeente gaat doen om de dump tegen te gaan en pleit voor een pilot met cameratoezicht op bepaalde punten zoals in de Patrijzenstraat (foto).

Gerelateerde berichten

  • Rijkens over afvaldump: “Dit was in Hengevelde of Delden allang opgelost…”1 juni 2020 Rijkens over afvaldump: “Dit was in Hengevelde of Delden allang opgelost…” Bij monde van fractievoorzitter Fred Rijkens (foto) heeft de lokale PvdA aangegeven volledig achter de vragen van SP en GroenLinks te staan over de massale afvaldump in Goor die door deze […]
  • Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe26 maart 2020 Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe Of het met de Corona-crisis te maken heeft en de bijbehorende 'opruimwoede' bij de thuisblijvers, is niet bekend maar het is wel een gegeven dat het dumpen van afval in de afgelopen week […]
  • Afvaldump blijft de gemoederen bezig houden30 oktober 2019 Afvaldump blijft de gemoederen bezig houden De invoering van Diftar wordt dan door de gemeente Hof van Twente als uiterst succesvol gezien, de toename van het dumpen van afval bij de milieupleinen in Goor kan er niet los van worden […]
  • Illegaal dumpen afval blijft een probleem7 november 2018 Illegaal dumpen afval blijft een probleem Het illegaal storten van afval blijft in Goor een probleem. Met name bij de milieupleinen is het nog steeds schering en inslag. Deze week werd ook op de parkeerplaats tegenover de […]
  • Cameratoezicht bij milieu-eilanden3 juli 2020 Cameratoezicht bij milieu-eilanden De gemeente erkent dat diverse milieu-eilanden een 'Napolitaanse' indruk maken op het straatbeeld in Goor en heeft besloten om een proef te starten met cameratoezicht. Naar aanleiding van […]